in

Pogledajte kako izgleda hotel s nula zvjezdica

Slatka-Tajna.Eu

“Nisam mogao spavati” ili “moja je soba je previše bučna” česte su pritužbe u hotelima, ali braću Riklin takve kritike uopšte ne diraju.

Švajcarski konceptualni umjetnici lansirali su “antiidiličnu” verziju svog koncepta hotela s 0 zvjezdica. 

Gosti na raspolaganju imaju tek bračni krevet na platformi bez zidova i stropa, smješten uz cestu pokraj benzinske postaje u švajcarskom selu Saillon, na jugu zemlje, u kantonu Valais.

U galeriji možete vidjeti raniju verziju hotela s nula zvjezdica, smještenu u zagrljaju planina, na koju se ne bismo nimalo bunili.

Kao što se može zaključiti, braći Riklin ovo nije prva takva instalacija – prethodne verzije bile su postavljene u idiličnom švajcarskom selu ili pak u bunkeru, ali nova soba bez stropa ima pogled na znak koji pokazuje cijene goriva i automobile u prolazu, prenosi portal Pun kufer.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Svojom umjetničkom instalacijom braća žele ukazati na promjene koje su potrebne društvu – vrijeme je da počnemo razmišljati o problemima u svijetu: klimatskim promjenama, ratu i načinima na koje štetimo planetu.

“U novoj antiidiličnoj verziji hotela nije poanta u spavanju, nego razmišljanju o trenutačnoj situaciji u svijetu”, kaže Frank Riklin, a njegov brat Patrik dodaje: “Sad nije vrijeme za spavanje. Moramo reagirati.”

Projekt, koji je razvijen s hotelijerom Danielom Charbonnierom sadrži i tri druge, mirnije sobe s “nula zvjezdica” u vinogradu i na slikovitoj padini.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VODITELJ ZADRUGE U AGONIJI! Nakon jezivih prijetnji smrću, isjekli mu gume na kolima, Darko se odmah oglasio i poručio ovo – Senzacija

SANJA VUČIĆ: Ne nosim gorak okus nakon raspada „Hurricane“