Categories: Estrada

OKA NISMO SKLOPILI KAD JE U SAVI PRONAĐENO TIJELO: Otac Marijane Seifert o potrazi za kćerkom

Prije dva dana je u koritu rijeke Save u Rugvici pronađeno tijelo nepoznate osobe. Zagrebačka policija izvijestila je u ponedeljak kako je tijelo pronađeno u nedjelju u 10 sati, te je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrđivati identitet i okolnosti smrti.

Društvenim mrežama proširila se sumnja da bi moglo da se radi o nestaloj Marijani Seifert, pobjednici regionalnog “Velikog brata”, za kojom se bezuspješno traga već šest mjeseci. Njen otac Ivo Kovačević je rekao, pak, da se ne radi o njegovoj kćerki.

-Kad smo čuli da je u Savi pronađeno tijelo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se blijedo pogledali i pretrnuli. Cijela ta noć za nas je bila nezvesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se da idemo u Zagreb na identifikaciju tijela, međutim u ponedjeljak su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Riječ je o starijoj ženskoj osobi – rekao je gospodin Kovačević.

-Žao nam je bilo čije smrti. Ovo nam je dalo kakvu-takvu nadu, ne mogu vam ni opisati kako se osjećamo proteklih šest mjeseci. Svaki nam je dan borba i svoje smo živote posvetili traganju za istinom. Želimo da se sazna šta se tačno dogodilo našoj kćerki i siguran sam da ćemo to saznati. Puno je raznih teorija i kontradiktornosti od te kobne noći kad je Marijana nestala. Ne želim još s time da izlazim u javnost, ali kad bude trenutak spreman sam da iznesem sve informacije kojima moja porodica i ja u ovom trenutku raspolažemo. One bi vas mogle šokirati, ali još nije vrijeme da o tome govorim, ne mogu dok ne prikupimo sve dokaze – govori Ivo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







-Budite sigurni da moja supruga i ja nećemo dozvoliti da se Marijanin slučaj zaboravi i tragat ćemo za istinom dokle god smo živi. Nadam se da će nam zdravlje to dopustiti, jer smo oboje na izmaku snaga, a ovo sve nam je nepovratno uništilo živote. Apelujem još jednom da ne zaboravite na moju kćerku i da pišete o njenom nestanku, a nadležne službe bih zamolio da ne češljaju samo područje rijeke Save, nego da svoju potragu prebace i na kopno – istakao je on.

-Nažalost, mislim da to uzalud govorim, jer je potraga odavno prekinuta, za njih je to riješen slučaj! Žalosno je da za mene, 30-postotnog hrvatskog ratnog invalida, nadležne institucije nemaju sluha. Evo, ovim putem najavljujem da ću uskoro doći da štrajkujem i kampujem dan i noć ispred policijske stanice na zagrebačkim Krugama koja se bavi slučajem Marijane. Ponijet ću sa sobom vreću za spavanje i bit ću tamo sve dok mi se ne kaže prava istina – zaključuje očajni otac.

(Express/Slobodna Dalmacija)

Redakcija

Recent Posts

Rusija zamrznula milijune stranih banaka

Rusija zamrznula milijune stranih banaka nakon što su sankcije zaustavile projektFoto: Ilustracija / ShutterstockArbitražni sud…

20 minuta ago

TONI BIJELIĆ JAVNO OBJAVIO: Moj dobar prijatelj i jedina djevojka

Devojka Tonija Bijelića je misterija za sve Devojka Tonija Bijelića je misterija za sve otkako…

21 minuta ago

Jedinstvo Ub prvi put u Superligi

Istorijski dan u Ubu - Jedinstvo je pobjedom nad Radničkim u Sremskoj Mitrovici rezultatom 1:0…

45 minuta ago

JOŠ UVIJEK ČUVAJU NJENU VJENČANICU: Samo se srušila pred djecom, imala je 43 godine

Prva pjevačica Novih fosila,Đurđica Barlović, bila je jedna od najkarizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu karijeru…

1 sat ago

Milic Vukasinovic Veliki Brat VIP

doktor za r'n'r u zanosu.

2 sata ago

Bosanac: Naglasak na katastrofalnu povezanost željeznicom

Gordan BosanacFoto: Dnevnik / HRTPolitička platforma Možemo! predstavila je svoje kandidate za Europski parlament u…

2 sata ago