in

I ove sezone ciljamo trofeje

I ove sezone ciljamo trofeje
Slatka-Tajna.Eu
I ove sezone ciljamo trofeje

Cilj nam je da osvojimo titulu prvaka BiH, Kup Republike Srpske, Kup Bosne i Hercegovine i da se plasiramo u završnicu WABA lige, poručila je košarkašica Orlova i ovosezonko pojačanje Banjalučanki, Jelena Tadić.

“Orlice” su na sjajan način otvorile novu sezonu. Pobjeda u Nikišiću protiv istoimenog domaćina na premijer regionalne WABA lige (81:64), najava je da bi pulenke Dragane Svitlice i ove sezone mogle igrati značajnu ulogu u regionalnom takmičenju. Iako su u novu sezonu ušli sa dosta izmjenjenim sastavom u odnosu na predhodne, u kojima su stekli status najbolje bh. ekipe, te ostali bez nekoliko nosioca igre, prije svih kapitenke Tamare Rajić, Orlovi i dalje imaju respektabilan tim koji je čini se u stanju da se nađe u samom vrhu.

Da će biti od velike pomoći ove sezone pokazala je Jelena Tadić koja je u svojoj prvoj zvaničnoj utakmici postigla 21 poen.

“Sezonu smo otvorile na najbolji mogući način, pobjedom u WABA ligi. Zadovoljna sam sa svojom igrom,ali prije svega zadovoljna sam sa igrom čitave ekipe i sa trenerom Draganom Svitlicom. Atmosfera u ekipi je fantastična kako na terenu tako i van njega. Ekipa je dosta izmjenjena u odnosu na prošlu sezonu,samim tim i ja sam ovdje nova, ali od prvog dana sam se osjećala kao domaća”, kaže 19-godišnja Jelena Tadić.

Dojučerašnja košarkašica Feniksa očekuje puno od ove sezone. Debijem u WABA ligi je pokazala da se na nju ozbiljno može računati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Za mene će ova sezona biti jako interesantna i izazovna, samim tim što je ovo za mene prva godina igranja u WABA ligi. Potrudiću se da,š to je više moguće doprinesem dobroj igri našeg tima. Od početka priprema postavili smo jasne ciljeve za sezonu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve i očekujemo dosta dobre rezultate u budućnosti”, istakla je Tadićeva.

Orlove sada očekuje nešto duža pauza obzirom da naredni meč u WABA ligi igraju tek 26. oktobra protiv Lavova, kao i činjenici da bh. prvenstvo još uvijek nije počelo. Tek u subotu je donijeta odluka da liga počinje 29. oktobra. Voljom žrijeba je odlučeno da “orlice” budu slobodne u prvom kolu, tako da će prvi susret u bh. ligi odigrati tek početkom novembra.

Podsjetimo, Banjalučanke su prošle sezone osvojile Kup BiH i RS, dok su u finalu bh. prvenstva poražene u finalnoj seriji od Plej-ofa. Takođe, Orlovi su prošle sezone izborile plasman na Fajnal for WABA lige, a na kraju su osvojile bronzanu medalju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Borrell podržava utvrđivanje odgovornosti za ruske ratne zločine u Ukrajini

Borrell podržava utvrđivanje odgovornosti za ruske ratne zločine u Ukrajini

GDJE SU SADA BORCI ZA LJUDSKA PRAVA? Rada Manojlović bijesna zbog optužbi i montaže gole slike

GDJE SU SADA BORCI ZA LJUDSKA PRAVA? Rada Manojlović bijesna zbog optužbi i montaže gole slike