Categories: Estrada

Čola poručio iz Beča: Treniram po Evropi kako bi u svom Rajvosa napravio koncert na svjetskom nivou

Kad bi se mjerilio i najstrožijim svjetskim kriterijumima, jedna bi ocjena definitvno bila stopostotna – Zdravko Čolić je najveća pjevačka zvijezda pop muzike na ovdašnjim prostorima.

Raspjevani Sarajlija

Svjedoče tome više od pola stoljeća maksimalne popularnosti, najbolje ocjeme muzičkih stručnjaka, kao i desetine megahitova i ogromni interes publike za velike koncerte raspjevanog Sarajlije.

Nove potvrde stižu i posljednjih dana i mjeseci, uz novu Čolinu turneju po gradovima naše regije i širom Evrope.

Dvorana u Beču 8. oktobra bila je pretijesna da primi sve one koji su željeli uživati u živom nastupu ovog velikana muzičke i estradne scene.

Ukratko rečeno, posjetioci tog velikog koncerta uživali su u spektaklu kakav samo rijetke zvijezde mogu da priušte. Gotovo tri sata vrhunskih interpretacija i vatrene atmosfere s pozornice, širili su sjajne dobre vibracije i stvarale događaj za super uživanje. Kao da nije več zakoračio u nevjerovatnu osmu deceniju života, Čolić je plesao, nizao pjesmu za pjesmom, zabavljao publiku pričom i vedrinom, istim žarom i uspješnošću kao i svih dosadašnjih godina.

-Bio sam prisutan na brojnim Čolinim nastupima od početka njegove karijere. I sve sam to već vidio i znam kako to izgleda na sceni. Ali, ta me energija uvijek iznova fascinira  i mislim da je i u tome iskrenom nastupu u načinu vječitog veselog sarajevskog mladića najveći dio njegove magije i dugovječnosti – priča nam čuveni novinar i autor prekrasnih pjesama Enver Šadinlija koji je bio dio ovog spektakla u Beču.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







-Predugo nas je korona razdvojila, dajmo sad sve od sebe da to nadoknadimo – poručio je Čola posjetiocima, a oni, premda većina nije bila ni rođena u vrijeme Čoline najveće prisutnosti i slave, zdušno prihvatili. I pjevali s njim uglas – „Dobra vam noć, prijatelji“, “Ako priđeš bliže“, “Gori vatra“, “Okano“, “Produži dalje“…

U Beču su na koncert došli ne samo Bosanci. Sa Zdravkom su pjevali u jedan glas, plesali u istom ritmu jednako i Hrvati, Srbijanci, Makedonci, Crnogorci,  Austrijanci … Čula se i polušaljiva priča „e, da se kojim slučajem, recimo, formiraju neke ujedinjene balkanske države – Zdravko Čolić bi bio najidealniji kandidat za predsjednika!“

Čola će evropsku turneju nastaviti u Štutgartu, Briselu, Amsterdamu, Zagrebu.

Svjetski nivo

A kad će u rodni grad?

-Meni je najteže pjevati u Sarajevu. Zato moram sve dobro utrenirati po Evropi, pa da u Rajvosa koncert bude na najvećem svjetskom nivou – poručio je iz Beča svojim sugrađanima legendarni Čola.

Dž. Hasović-Mirvić 

Redakcija

Recent Posts

Vlasti RS bez objašnjenja zašto je propao zakon o femicidu

Muž ubio suprugu, a onda sebe. Ovo je policijski izvještaj nastao 15. maja u okolini…

40 minuta ago

MARIJA KULIĆ PROKOMENTARISALA TRUDNOĆU MILICE U ELITI: Nije ostala imuna ni na Maju i Stanislava, on Maju ne vodi kući

Nacija je dugo čekala da sazna da li je aktuelna učesnica “Elite”, Milica Veličković, nakon…

44 minute ago

Traži novog trenera za Barsu

Predsjednik Barselone Đoan Laporta želi da nađe novog trenera za sljedeću sezonu. Španski mediji se…

54 minute ago

TO JE JEDNOSTANO ZADOVOLJSTVO: Maja i Stanislav progovorili o intimnom odnosu, smatra da je ponizio

U toku je emisija ‘Gledanje snimaka’. Večerašnja voditeljka je Ivana Šopić. Ona je spremna da zajedno…

2 sata ago

Francuska šalje pojačanja u Novu Kaledoniju

Francuska šalje pojačanja u Novu KaledonijuFoto: Manon Cruz / ReutersFrancuska policijska pojačanja počela su stizati…

3 sata ago