Categories: Ostalo

Na državnom natjecanju iz mentalne aritemtike polaznici Brainobrain programa rješavali 40 zadataka u 3 minute! / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo državno Brainobrain natjecanje održano je danas u Sarajevu. Na natjecanju su sudjelovali Brainobrain centri iz Bijeljine, Cazina, Sarajeva, Tuzle i Zenice. Djeca su se natjecala u 9 različitih kategorija iz oblasti mentalne aritmetike, uz korištenje abakusa i mentalne kartice.

Cilj Brainobrain programa je promocija inovativne metodologije rada i učenja kroz zabavu, a svrha ovog natjecanja je bila da djeca dodatno razviju samopouzdanje, poboljšaju komunikacijske vještina i oslobode se straha od javnog nastupa.

Iako su rezultati potvrdili da imamo dosta prvaka među polaznicima/cama, na ovom natjecanju djeca su pokazala najbolju verziju sebe i napredak koji su ostvarili kroz Brainobrain program. Sudeći po dojmovima takmičara/ki, roditelja i ostalih gostiju, svi su bili i više nego zadovoljni.

Brainobrain natjecanje bilo je vrlo uspješno, a roditelji i treneri ponosni na djecu i njihovo stečeno znanje.

Foto: PR / Drugo Državno Brainobrain natjecanje

Brainobrain natjecanje je odlično ograničavano. Sam program je fantastičan i svima bih ga preporučila. Moje obje kćerke imaju pozitivna iskustva s Brainobrain akademijom, a rezultati se posebno primijete kada djeca krenu u školu, jer na Brainobrainu razvijaju logiku, uče jezike, uče da kritički razmišljaju i tako se razvija samopouzdanje kod djece“, rekla je Merima Omerović, majka takmičarki iz Sarajeva.

Mališani također nisu krili oduševljenje: “Meni je na ovom događaju bilo super. Želio bih reći i drugoj djeci da se prijave na Brainobrain, ja sam prije dvije godine krenuo i sada završavam nivo R5”, rekao je dječak Bakir iz Sarajeva.

„Danas nam je bilo lijepo na takmičenju, volim Brainobrain i ja želim da idem do desetog nivoa. Ide mi jako dobro, osvojio sam danas nagradu za šampiona“, rekao nam je sudionik iz Tuzle, Emin Avdagić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Foto: PR / Trenerice Brainobrain programa 

Mišljenje o događaju i Brainobrain programu dao je i Mirza Silajdžić, čije dvoje djece ide na Brainobrain akademiju: „Ono što sam ja primijetio kod djece jesu matematičke sposobnosti koje su sada u školi mnogo izraženije nego prije Brainobraina, ali i odlične prezentacijske vještine i bolje samopouzdanje. Meni je jako bitno da se djeca druže i moj sin jedva čeka da dođe na Brainobrain da se druži s prijateljem kojeg je tu upoznao.”

“Ovo je idealna prilika za djecu, osim da uče, da se druže s ostalim drugarima iz drugih Brainobrain centara iz Bosne i Hercegovine. Organizacija natjecanja je odlična, sve je prilagođeno djeci. Takmičenje je samo jedan dio, ono najvažnije se dešava na sedmičnom nivou u Centru i poticanje djece na kreativno promišljanje je odlično. Ovo je jako značajan program, kako za uspjehe u školi tako i za lični razvoj djeteta” , mišljenje je Azre Husejnović i Sande Popovac.

Trenerice iz Brainobrain centara iz drugih gradova Bosne i Hercegovine bile su vrlo ponosne na natjecatelje, i navele su nekoliko prednosti koje nudi ova akademija: „Naša djeca, sudionici ovog takmičenja dolaze iz Krajine, točnije iz Cazina. Djeca ovo ne doživljavaju kao takmičenje s drugima već kao takmičenje sa sobom i njima mentalna aritmetika i općenito kompletan program Brainobraina jako puno pomaže za koncentraciju i učenje. Za djecu koja su tek upisala Brainobrain, učitelji i učiteljice nam kažu da vide poseban napredak. Važno je da roditelji potiču djecu da se upisuju na ovakve programe jer ovi programi im pomažu u njihovom ličnom razvoju“, rekla je Jasmina Keserović, trenerica iz Cazina.

„Brainobrain program je fantastičan za razvoj dječjih kompetencija i vještina, koje sutra mogu primijeniti na bilo kojem mjestu. Djeca su vrlo osnažena i smjela u javnim nastupima, a današnje takmičenje je bilo više od očekivanog i zahvaljujemo se organizatorima. Ponosni smo i na našu djecu koja su osvojila trofeje šampiona i medalje i to nam je samo motivacija za dalje i više“, riječi su Fate Zilić, trenerice iz Tuzle.

Nažalost, Mostar još uvijek čeka na otvaranje svog Brainobrain centra.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Pijan prouzročio nesreću, dijete životno ugroženo

Policija, ilustracijaFoto: Hrvoje Jelavic / PIXSELLU prometnoj nesreći koju je rano ujutro u Čaporicama kod…

15 minuta ago

Darko Lazović strijelac u pobjedi Verone

VERONA - Fudbaleri Verone pobijedili su danas na svom terenu ekipu Fiorentine rezultatom 2:1 (1:1)…

16 minuta ago

“Je li istina da si se čula sa Saladinom dok ti je bivši muž bio živ?”: Novi napad na Mahiru zbog kojeg je odmah reagovala

Nedavno je došlo do novog prozivanja Mahire Hajdarpišić putem Instagrama, gdje su je pratitelji pitali…

2 sata ago

Ako želite da budete srećni narednog dana, ove tri stvari radite uveče

Pripremiti se za dobar dan ne znači samo imati dosljednu jutarnju rutinu, iako je i…

2 sata ago

Englez se sprema da istrči svoj 1.000 maraton

LONDON - Za većinu ljudi istrčavanje maratona je veliko dostignuće, ali ne i za Engleza…

2 sata ago

JOVANA JEREMIĆ SE PREZNOJILA ZBOG LAPSUSA DEČKA DRAGANA TOKOM LAJVA: ”TAKO JE, KAKO JE”

Voditeljka Jovana Jeremić i njen dečko, biznismen Dragan Stanković, ovog jutra su domaćini Jutarnjeg programa…

3 sata ago