in

Na državnom natjecanju iz mentalne aritemtike polaznici Brainobrain programa rješavali 40 zadataka u 3 minute! / Bljesak.info

Na državnom natjecanju iz mentalne aritemtike polaznici Brainobrain programa rješavali 40 zadataka u 3 minute! / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Na državnom natjecanju iz mentalne aritemtike polaznici Brainobrain programa rješavali 40 zadataka u 3 minute! / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo državno Brainobrain natjecanje održano je danas u Sarajevu. Na natjecanju su sudjelovali Brainobrain centri iz Bijeljine, Cazina, Sarajeva, Tuzle i Zenice. Djeca su se natjecala u 9 različitih kategorija iz oblasti mentalne aritmetike, uz korištenje abakusa i mentalne kartice.

Cilj Brainobrain programa je promocija inovativne metodologije rada i učenja kroz zabavu, a svrha ovog natjecanja je bila da djeca dodatno razviju samopouzdanje, poboljšaju komunikacijske vještina i oslobode se straha od javnog nastupa.

Iako su rezultati potvrdili da imamo dosta prvaka među polaznicima/cama, na ovom natjecanju djeca su pokazala najbolju verziju sebe i napredak koji su ostvarili kroz Brainobrain program. Sudeći po dojmovima takmičara/ki, roditelja i ostalih gostiju, svi su bili i više nego zadovoljni.

Brainobrain natjecanje bilo je vrlo uspješno, a roditelji i treneri ponosni na djecu i njihovo stečeno znanje.

Foto: PR / Drugo Državno Brainobrain natjecanje

Brainobrain natjecanje je odlično ograničavano. Sam program je fantastičan i svima bih ga preporučila. Moje obje kćerke imaju pozitivna iskustva s Brainobrain akademijom, a rezultati se posebno primijete kada djeca krenu u školu, jer na Brainobrainu razvijaju logiku, uče jezike, uče da kritički razmišljaju i tako se razvija samopouzdanje kod djece“, rekla je Merima Omerović, majka takmičarki iz Sarajeva.

Mališani također nisu krili oduševljenje: “Meni je na ovom događaju bilo super. Želio bih reći i drugoj djeci da se prijave na Brainobrain, ja sam prije dvije godine krenuo i sada završavam nivo R5”, rekao je dječak Bakir iz Sarajeva.

„Danas nam je bilo lijepo na takmičenju, volim Brainobrain i ja želim da idem do desetog nivoa. Ide mi jako dobro, osvojio sam danas nagradu za šampiona“, rekao nam je sudionik iz Tuzle, Emin Avdagić.

Foto: PR / Trenerice Brainobrain programa 

Mišljenje o događaju i Brainobrain programu dao je i Mirza Silajdžić, čije dvoje djece ide na Brainobrain akademiju: „Ono što sam ja primijetio kod djece jesu matematičke sposobnosti koje su sada u školi mnogo izraženije nego prije Brainobraina, ali i odlične prezentacijske vještine i bolje samopouzdanje. Meni je jako bitno da se djeca druže i moj sin jedva čeka da dođe na Brainobrain da se druži s prijateljem kojeg je tu upoznao.”

“Ovo je idealna prilika za djecu, osim da uče, da se druže s ostalim drugarima iz drugih Brainobrain centara iz Bosne i Hercegovine. Organizacija natjecanja je odlična, sve je prilagođeno djeci. Takmičenje je samo jedan dio, ono najvažnije se dešava na sedmičnom nivou u Centru i poticanje djece na kreativno promišljanje je odlično. Ovo je jako značajan program, kako za uspjehe u školi tako i za lični razvoj djeteta” , mišljenje je Azre Husejnović i Sande Popovac.

Trenerice iz Brainobrain centara iz drugih gradova Bosne i Hercegovine bile su vrlo ponosne na natjecatelje, i navele su nekoliko prednosti koje nudi ova akademija: „Naša djeca, sudionici ovog takmičenja dolaze iz Krajine, točnije iz Cazina. Djeca ovo ne doživljavaju kao takmičenje s drugima već kao takmičenje sa sobom i njima mentalna aritmetika i općenito kompletan program Brainobraina jako puno pomaže za koncentraciju i učenje. Za djecu koja su tek upisala Brainobrain, učitelji i učiteljice nam kažu da vide poseban napredak. Važno je da roditelji potiču djecu da se upisuju na ovakve programe jer ovi programi im pomažu u njihovom ličnom razvoju“, rekla je Jasmina Keserović, trenerica iz Cazina.

„Brainobrain program je fantastičan za razvoj dječjih kompetencija i vještina, koje sutra mogu primijeniti na bilo kojem mjestu. Djeca su vrlo osnažena i smjela u javnim nastupima, a današnje takmičenje je bilo više od očekivanog i zahvaljujemo se organizatorima. Ponosni smo i na našu djecu koja su osvojila trofeje šampiona i medalje i to nam je samo motivacija za dalje i više“, riječi su Fate Zilić, trenerice iz Tuzle.

Nažalost, Mostar još uvijek čeka na otvaranje svog Brainobrain centra.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Medvedev predao meč, Đoković u finalu Astane

Medvedev predao meč, Đoković u finalu Astane

Pijani vozac izazvao udes u Srbiji

Pijani vozac izazvao udes u Srbiji