in

Mulalić saznao loše vijesti pred novi derbi: Dva prvotimca propuštaju naredno kolo

Mulalić saznao loše vijesti pred novi derbi: Dva prvotimca propuštaju naredno kolo
Slatka-Tajna.Eu
Mulalić saznao loše vijesti pred novi derbi: Dva prvotimca propuštaju naredno kolo

Nogometaši Željezničara upisali su večeras poraz od Zrinjskog na Grbavici.

Gosti su minimalno slavili, a prema viđenom domaći su zaslužili pogodak i osvajanje bar jednog boda.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon meča vidjeli smo dosta tenzija, ali ‘vruće’ je bilo i tokom utakmice.

Glavni sudija Irfan Peljto je između ostalih pokazao žute kartone Marinu Galiću i Arminu Hodžiću.

Oni su ujedno dobili svoj treći žuti karton i propustit će vrlo teško gostovanje kod lidera NK Široki Brijeg.

Na Pecari je očekivati sjajan meč, a Edis Mulalić će već sada morati da razmišlja o zamjenama. Neće mu biti lako s obzirom da su Hodžić i Galić neizostavni članovi početne jedanaesterke.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U ekipu Željezničara vraćaju se Dženis Beganović i Nedim Mekić koji si propustili večerašnji derbi pred prepunom Grbavicom.

Mulalić je nakon meča govorio u Plavom salonu.

“Teška utakmica. Mislim da smo bili bolji danas. Trener protivnički ekipe kaže da nismo. Imamo prekid za nas, oni jednu šansu, mi dva puta imamo priliku da izbijemo, a oni nas kazne. U drugom poluvremenu smo zarotirali pozicije, te nijednog trenutka nismo kidisali. Imali smo i prečku, Zrinjski nije imao šansu u drugom poluvremenu. Nismo nagrađeni golom, a trebali smo najmanje jednim. Nismo se loše prezentirali, ostaje žal za bar jednim golom“, kazao je Mulalić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da li je Zrinjski najbolja ekipa, a Vi ste je nadigrali?

“Nikada nisam bio u situaciji da dovedem igrača kojeg hoću. Pogodili smo sa dva krila koja smo doveli na ljeto. Pokazali su nivo za naše uslove, a moj zadatak je da izvučem maksimum iz ekipe. Zrinjski je na tom nivou, sigurno su najkvalitetnija ekipa, a njihova klupa može u prvu postavu drugih ekipa. Mi smo napravili napredak, igrali protiv najbolje ekipe i nadigrali je. Smanjili smo zaostatkom za Zrinjskim što se tiče polja, a oni su dovoljno iskusni da svaku grešku kazne. Sa te strane nemam šta zamjeriti momcima. Da bar imamo širi roster, da smo ubojiti i opasniji, ali to je što imamo. Možemo biti zadovoljni, smanjili smo razliku u kvaliteti. Žao mi je što momci nisu nagrađeni, a mislim da smo bili dobri bar za jedan gol.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sveli smo Zrinjski da bude bez šanse u drugom poluvremenu. Nije to mala stvar u našim uslovima. Ako budemo pametni zadržat ćemo ove igrače. Osuđen si na rad, rad, rad, valjda se i poboljša situacija pa se nadodamo na ovo“.

Šta je to što je potrebno ekipi?

“Sigurno napadač. Mi smo Željo, imamo malo veće prohtjeve. Mora neki zabiti…“.

Incident na kraju meča? Ko je kriv, šta se desilo?

 “Usudili smo se da ih dobijemo u Mostaru, a on je tada kazao da nam je liga tu gdje jest zbog nekog valjanja našeg u Mostaru. Na opasku moju tada da li je to bilo danas u kontra slučaju, on nije mislio tako. Ja mu čestitam, Željo je veći klub, a on nameće da igraju dva najveća kluba… To je bila moja opaska, ako je tada bio seljakluk, a šta je onda bilo danas? Ako ga je to uvrijedilo, onda ne znam… Ja sam normalan, skroman, ali nećemo gledati stvari sa neke visine. Ako si realan, šta je danas bilo.  Jel opet Željo bio seljak? Želim mu da trenira Dinamo, da budu najbolji, ali ne znam…“, dodao je Mulalić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Broj mrtvih u napadu ruskih dronova kamikaza na Zaporižji narastao na 19

RAT UŽIVO: Broj mrtvih u napadu ruskih dronova kamikaza na Zaporižji narastao na 19

Potres magnitude 5,1 uzdrmao Grčku

Potres magnitude 5,1 uzdrmao Grčku