Categories: Biznis

UNIQA SEE5 ĆE OBLIKOVATI BUDUĆNOST REGIJE

Podizanjem svijesti o značaju osiguranja i kreiranjem zajedničkih jednostavnih i pristupačnih proizvoda za svoje klijente uz ulaganje u inovacije i digitalizaciju, UNIQA će oblikovati budućnost tržišta osiguranja u regiji – Ovo je zaključak prvog regionalnog summita UNIQA SEE, koji je okupio vodeće ljude iz regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska) koji brine o gotovo 2 miliona klijenata, ima 1700 zaposlenih i ostvaruje 245 miliona eura bruto premije.

SEE region je treća najveća grupa kompanija u okviru UNIQA International-a, koji posluje u 15 evropskih zemalja. Saradnja 5 zemalja koja je započela u martu ove godine odvijala se u skladu sa strategijom rasta i daljeg razvoja kompanije, u kojoj je poseban fokus stavljen na zemlje jugoistočne Evrope (SEE). UNIQA snažno ulaže u ovu regiju kako bi klijentima pružila bolje i kvalitetnije usluge i prvenstveno je orijentisana na klijente, ali takođe ima snažan fokus na digitalizaciju i ulaganje u zajednicu i održivi razvoj.

Govoreći o perspektivi regiona, svi učesnici su se složili da postoji ogroman tržišni potencijal, što potvrđuju i podaci o prosječnoj premiji po stanovniku. Na primjer, prosječna premija osiguranja po stanovniku u Hrvatskoj je 2021. godine bila 399 eura, u Bugarskoj 242 eura, u Srbiji 148 eura, u BiH 140 eura, a u Crnoj Gori 160 eura, što je znatno ispod prosjeka Evropske unije gdje je prosječna premija 2085 eura. Najzastupljenije osiguranje u svim zemljama regije je obavezno osiguranje od autoodgovornosti, ali dobrovoljno zdravstveno osiguranje, osiguranje imovine i osiguranja malih i srednjih preduzeća koja su sve traženija, imaju najveći potencijal rasta u cijeloj regiji.

UNIQA želi da se pozicionira u regiji kao pouzdan partner fizičkim licima, korporativnim klijentima i klijentima banaka. Podizanjem svijesti o značaju osiguranja u svakodnevnom životu i pružanjem adekvatne i prijeko potrebne pomoći u zaštiti od različitih rizika današnjice koje diktiraju globalni megatrendovi, kao što su demografske i društvene promjene, klimatske promjene i digitalizacija, uspješno će odgovoriti na sve današnje izazove. U cilju razvoja modernih rješenja koja mogu da odgovore na sve zahtjeve klijenata, UNIQA će investirati u nove i inovativne tehnologije i u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenih. Postizanje statusa poslodavca sa pet zvjezdica jedan je od najvažnijih strateških ciljeva UNIQA osiguranja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„UNIQA će raditi na jačanju svijesti o potrebi zaštite osiguranika i pružanju jednostavnih i brzih rješenja svojim klijentima. Radeći kao tim, uspjeli smo da iskoristimo najbolje prakse iz pet zemalja u regiji i osmislimo agilan strateški koncept, čiju korist će osjetiti naši zaposleni, a posebno naši klijenti. Naš najveći kapital su naši zaposleni u čiji rast konstantno ulažemo i sa posebnom pažnjom razvijamo njihove talente i vještine. Poseban akcenat stavljamo na digitalizaciju i analizu podataka kako bismo ubrzali i pojednostavili procese, koji su ključni za proširenje našeg portfolija klijenata, kao i za sticanje liderske pozicije na tržištu osiguranja u SEE regionu, koje je ostvarilo najveći rast u UNIQA International-u od čak 12,8%“, naglasio je predsjednik SEE regije, Adel Bahtanović, dodajući da će UNIQA dodatno jačati svoju poziciju u svim zemljama regije izgradnjom dugoročnog partnerstva sa klijentima i ulaganjem u digitalizaciju i standardizaciju portfolija i procesa.

UNIQA grupa pruža punu podršku regiji, što je svojim prisustvom na summitu potvrdio Wolfgang Kindl, član Upravnog odbora UNIQA Grupe za međunarodna tržišta i klijente. „UNIQA Grupa je u potpunosti i dugoročno posvećena SEE5 regiji, za koji očekujemo da će značajno doprinijeti rastu i profitu. Tokom nekoliko proteklih mjeseci pojavile su se mnoge konstruktivne ideje, koje će svakako biti korisne i eventualno primjenjive na nivou Grupe. Zajedno rastemo i učimo jedni od drugih, a sve sa ciljem da zadovoljimo potrebe naših klijenata“, naglasio je Wolfgang Kindl.

Redakcija

Recent Posts

Sedam načina za upotrebu limuna koji će vam olakšati život

Osim što je odličan izvor vitamina C i idealan za pravljenje osvežavajućih napitaka, limun ima…

52 minute ago

Varaždin: Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća

Štrajk u VarteksuFoto: HTV / HRTRadnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku…

58 minuta ago

Poznat Novakov put u Rimu: Ima li otvoren put do sedme titule

Pred vratima smo turnira iz masters seriju u Rimu.

59 minuta ago

WHEN SQUID GAME FANS VISIT THE EYE DOCTOR 🤓

Hey Alan Army, I'm Alan Chikin Chow!! This video is called When Squid Games Fans…

2 sata ago

Obnovljena i posljednja od 16 srušenih džamija u Banjaluci

Arnaudija, posljednja obnovljena od u ratu porušenih 16 džamija u Banjaluci, biće svečano otvorena 7.…

3 sata ago

Veliki skok Olge Danilović

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za čak deset pozicija na najnovijoj WTA listi…

3 sata ago