in

Karleuša se žestoko izblamirala, pa obrisala objavu: Pokušala da privuče pažnju Kanye Westa

Karleuša se žestoko izblamirala, pa obrisala objavu: Pokušala da privuče pažnju Kanye Westa
Slatka-Tajna.Eu

Jelena Karleuša rano jutros objavila je poruku podrške Kanjeu Vestu koja je doživjela ogroman broj negativnih reakcija njenih pratilaca. Objavu je poslije nekoliko sati obrisala sa Instagrama.

Karleuša, koju Kanje Vest prati na Instagramu, pokušala je još jednom da privuče njegovu pažnju, ovoga puta relativizujući pokret „Black Lives Matter“, nastao u avgustu 2020. godine, nakon smrti Dordž Flojd, koji je brutalno ubijen od strane policije u SAD.

Kanje je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj piše „White Lives Matter“, aludirajući na to i da su „životi bjelaca važni“, što je izazvalo ogromno negodovanje njegovih fanova na Instagramu. Ovakav slogan je potpuno besmislen, s obzirom na to da belci u SAD nisu ugrožena, manjinska niti diskriminsana grupa.

Karleuša, kojoj su fanovi poručili da ne razumije društveno – političke prilike u Americi, pokušala je da odbrani Kanjea, deleći istu fotografiju sa istim sloganom. Karleuša je u dugačkoj i opširnoj objavi relativizovala ovaj značajan pokret nastao u SAD, navodeći da su „svi životi važni“ – što nikada nije ni bilo dovedeno u pitanje.

Ona je na kraju i tagovala Kanjea Vesta.

„Reći da su životi bjelaca važni je najgenijalniji način da se bjelci stave u isti nezavidan položaj kao i crnci. Jer sav život je važan. Izgovoriti ovaj slogan i staviti ga tako smjelo na jednu jedinu majicu bio je najveći doprinos crnačkoj kulturi koji je njena stvarnost ikada dala u isto vrijeme. Nikada se nije tvrdilo da su životi bjelaca važni. Uvijek se podrazumjevalo. Kanje je iskoristio svoju poziciju jednog od najuticajnijih ljudi današnjice da pokaže svu apsurdnost rasizma i bijele nadmoći na ovom razorno inteligentnom i ludo hrabrom načinu svog sociološkog i kulturnog rata. Mnogi nisu razumjeli i s jedne i s druge strane, ali ni jedan vizionar nije bio shvaćen u ovom vremenu. Zato će Kanje ostati upamćen u vremenu koje dolazi. Mora da je rođen u pogrešno vrijeme za sebe, ali pravo za ovu planetu. Ovakvu golu hrabrost niko nije pokazao, rizikujući sve i ne plašeći se toga, čvrsto vjerujući u svoju pravo. Balkanci će ovakav karakter prepoznati samo u još jednoj osobi iz ovog dijela svjeta… zato se Kanje i ja odlično razumijemo, iako se ne poznajemo. Ukratko, nije bilo boljeg načina da se kaže da su životi crnaca važni i da se skrene pažnja cijelom svijetu na taj slogan od onoga što je Kanje uradio. I sve to sa samo jednom običnom majicom. Planeta priča. Dobro urađeno“, napisala je ona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U samo dva sata, koliko je objava bila na njenom Instagramu, dobila je više od dvije stotine negativnih komentara njenih bijesnih pratioca iz svijeta koji su joj poručili da će je otpratiti i da nema pojma o čemu govori. Karleuša je bila predmet sprdnje i među domaćim pratiocima koji su na Tviteru komentarisali da „tone sve dublje u blato“, kao i da je ovo samo još jedan od njih pokušaja da privuče Kanjeovu pažnju.

Ranije je to radila slikajući se gola u patikama koje je on dizajnirao i objavljujući njegove pjesme na svojim storijima.

(express/alo)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Metalik nijanse za ekstravagantne dame

Metalik nijanse za ekstravagantne dame

RAT UŽIVO: Lavrov – ‘NATO je otišao predaleko’

RAT UŽIVO: Lavrov – ‘NATO je otišao predaleko’