in

I Haalandov saigrač učestvuje u peticiji za njegovo izbacivanje

I Haalandov saigrač učestvuje u peticiji za njegovo izbacivanje

Napadač Manchester Cityja je već zabio 20 golova ove sezone, a posljednji je postigao u srijedu u pobjedi od 5:0 nad Kopenhagenom u Ligi prvaka. Prosto izgleda kao da ne postoji lijek za snažnog i brzog norveškog napadača.

Na društvenim mrežama se pojavila “peticija upućena britanskoj vladi kojom se traži izbacivanje Norvežanina iz Premier lige jer je ‘robot'”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naravno, to se neće dogoditi, ali gesta Engleza još jednom dokazuje rijetke kvalitete Haalanda i “magiju” za koju je sposoban.

Navodna ‘peticija’ postala je hit na internetu, a uočio ju je Haalandov saigrač iz Cityja Aymeric Laporte, koji se odmah uključio u ovu zabavnu raspravu.

Laporte je prekrižio “Premier league” i stavio “football”, tako da u njegovom slučaju peticija glasi: “Peticija da se Erling Haaland ukloni iz nogometa jer je robot”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Haaland se ovog ljeta pridružio Cityju iz Borussije Dortmund, naslijedivši dres s brojem 9 od Gabriela Jesusa nakon što je Brazilac prešao u Arsenal.

Norveška superzvijezda na putu je da ostvari rekord Premier lige jer nije realno ono što radi na terenu.
Ni Norveška se nije kvalifikovala za ovozimsko Svjetsko prvenstvo, što znači da će uskoro imati mjesec dana odmora i u potpunosti će biti spreman za premierligaške i one izazove u Ligi prvaka.

Izvještaji u Španiji su objavili da postoji klauzula u ugovoru prema kojoj Haaland može otići u Real Madrid 2024. godine za smanjenu naknadu, ali ubrzo su sa Etihada sve to demantovali.

“To nije istina”, rekao je Pep Guardiola nakon meča protiv Kopenhagena.

“Nije dobio otkupnu klauzulu za Real Madrid ili bilo koji drugi tim. To nije istina, to je sve što mogu reći. Glasine, ljudi pričaju, mi to ne možemo kontrolisati. Uvijek se moramo brinuti o onome što možemo kontrolisati. On se stvarno dobro prilagodio i imam osjećaj da je nevjerovatno sretan ovdje. Pokušat ćemo, sa svim ljudima koji žele ostati ovdje, učiniti ih sretnima. To je najvažnije”, dodao je Pep.

“Na kraju, šta će se dogoditi u budućnosti, niko ne zna. Bitno je da se on ovdje savršeno smjestio, sretan je i svi ga nevjerojatno vole. To je najvažnije”, poručuje Guardiola.

Komentariši

Written by Redakcija

Optuženici Plenkoviću drže Vladu, donose zakone i proračune

Optuženici Plenkoviću drže Vladu, donose zakone i proračune

TUGA U ZOLINOM DOMU: Oprostio se potresnim riječima od djeda

TUGA U ZOLINOM DOMU: Oprostio se potresnim riječima od djeda