Categories: Novosti

Fenerbahče sjajan u Minhenu, španski okršaj Baskoniji

Fenerbahče je slavio na teškom gostovanju na startu novog izdanja Eurolige, protiv Bayerna u u Minhenu – 74:62 (21:19, 19:15, 19:12, 15:16).

Od starta meča Fenerbahče je kontrolisao dešavanja na parketu dvorane “Audi dom”. Dvojke Calathesa i Wilbekina, te trojka Hiyesa, sjajno je turski tim otvorio utakmicu (7:0). Nedugo zatim, izabranici Dimitrisa Itudisa poslije pet vezanih poena Pierrea imali su i prvu dvocifrenu prednost (17:6).

Ipak, u posljednja dva minuta Bavarci su gotovo istopili prednost Fenerbahčea, zaključno sa trojkom Waldena prišli su na samo dva poena minusa (21:19). I start drugog kvartala bio je sličan prvom, Turci su vezali šest poena i ponovo su se “odlijepili” (27:19).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Razlika je rasla sve do “plus 13”, posle trojke Gudurića (36:23), u 15. minutu. Bayern je ponovo u finišu spustio razliku, zaključno sa trojkom Huntera uz zvuk sirene za odlazak na odmor (40:34). U čotavoj trećoj četvrtini Fenerbahče je uglavnom držao prednost, koja je poslije poena Pierrea ponovo bila dvocifrena, a kad je na devet minuta prije kraja u kontri lako “položio” Gudurić razlika je bila gotovo nedostižna (63:46).

Ispostavilo se da je tada utakmica i definitivno prelomljena, Bayern više nije imao snage za povratak protiv izuzetno raspoloženog i očigledno vrlo spremnog rivala, koji je na startu Eurolige ostvario vrlo važan brejk.

U pobjedničkom timu odlični su bili Jekiri sa 15 poena i šest skokova, Calathes sa 12, Hayes sa 11, kao i Marko Gudurić sa šest poena, jednim skokom i četiri asistencije. Na drugoj strani, prednjačio je Hunter sa 18 poena, dok su Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić ubacili tek po dva poena.

U ValensValenciji iji je viđen okršaj dva španska tima, u kojem je Baskonija iznenadila domaćina – 81:71 (19:21, 20.12, 20:23, 22:15). U pobjedničkom timu su blistali momci sa Baltika, Estonac Kotsar ubacio je 21 poen, uz devet skokova, a Litvanac Giedraitis imao je učinak od 16 poena i sedam skokova.

Trijumf na strani slavila je i milanska Olimpija, koja je u Villeurbanneu bila bolja od Asvela – 69:62 (14:23, 27:21, 15:10, 13:8). Francuzi su odigrali savršenu prvu četvrtinu, ali je potom uslijedio preokret, a do definitivne pobjede gosti su došli uz fantastičnu odbranu u posljednjem kvartalu, kad su primili samo osam poena.

Maccabi je u Tel Avivu uspio slavili protiv Žalgirisa 84:83, poslije drame i poništenih poena litvanskom timu sa zvukom sirene.

Redakcija

Recent Posts

Tabilo poslije Đokovića savladao i Hačanova

Ne zaustavlja se Alehadro Tabilo. Poslije Novaka Đokovića pobijedio je i Karena Hačanova i plasirao…

7 minuta ago

JOVANA JOKSIMOVIĆ JE SKINULA 25 KILOGRAMA Napunila 43 godine i izgleda besprekorno: Ovo je njena tajna

Voditeljka Jovana Joksimović nedavno je napunila 43 godine, a svi se pitaju koja je tajna…

35 minuta ago

Šta je zlatna krv koju u svijetu imaju samo 43 osobe?

Dugo se vjerovalo da je najrjeđa krvna grupa AB grupa, ali to nije istina. Prije…

48 minuta ago

Vozač autobusa koji je išao iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

Vozač autobusa, koji je 8. maja putovao na relaciji Sarajevo- Hamburg, pronašao je izgubljeni novčanik…

49 minuta ago

NJEGA BI DŽEJLA BIRALA ZA MENTORA: Drugi izbor šokirao

Popularna pjevačica Džejla Ramović prije nekoliko godina je pobijedila u “Zvezdama Granda” i od tada njena karijera…

2 sata ago

BOŠNJACI PONOVO NEUJEDINJENI: Hoće li negator genocida postati načelnik Srebrenice?

Česta fraza koju bošnjački političari koriste u javnom prostoru je kako treba ostaviti lične interese…

2 sata ago