in

Ishrana najplaćenije manekenke na svijetu Gisele Bündchen

Ishrana najplaćenije manekenke na svijetu Gisele Bündchen
Slatka-Tajna.Eu

Sve manekenke i modeli plijene pažnju svojim izgledom, ali nameću i brojne diskusije. Mnoge manekenke zbog posla su primorane biti na raznim dijetama, ili čak danima ne konzumirati hranu kako bi zadržale vitku figuru.

Jedna od najplaćenijih manekenki na svijetu, Gisele Bündchen napisala je knjigu o ishrani i načinu života, što je podstaklo mnoge da se vode njenim primjerom. Od modnih angažmana i vlastitih ekstenzija modnih i beauty linija, Brazilka je uspjela dobiti pravo bogatstvo, oko 400 miliona dolara.

O njenom načinu života pisali su se brojni članci u modnim i beauty medijima. Veoma dobro je poznato je da je Gisele zagovornica zdrave ishrane, yoge i holističkog pristupa životu, a istu je filozofiju prenijela na svog supruga, sportistu Toma Bradyja i njihovo dvoje djece. Jelovnik koji njihov kuhar priprema za njih objavljen je prije nekoliko mjeseci u medijima. U jelovnike se nalaze vrhunske organske namirnice, hrana bez glutena, šećera i brašna. Gisele se pridržava šest zlatnih pravila zdrave ishrane, pa tako cijela porodica jutro počinje s toplom vodom u koju je iscijeđen limun.

 

View this post on Instagram

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Tokom dana je nezaobilazno organsko voće i povrće, organska piletina, organski odrezak ili patka. Najčešće jedu divlji losos spremljen na maslinovom ulju. Crveno meso jedu samo jednom mjesečno. Šećer i brašno su strogo zabranjeni u kući i to je pravilo kojeg se Gisele pridržava. Večeraju najkasnije u 18 sati, kako bi se tijelo tokom noći odmorilo i dobilo vremena da probavi hranu. Dva puta godišnje odlazi na detoks koji obavlja u nekom od svjetskih resorta.

Sve savjete za bolji život i lična iskustva kroz godine skupila je u jednu knjigu „Lessons: My Path to a Meaningful Life“. U knjizi, osim o planu ishrane, govori i o teškim periodima u životu i otkriva kako joj je od velike pomoći bila meditacija.

The post Ishrana najplaćenije manekenke na svijetu Gisele Bündchen appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Haaland je sinoć stigao pomoći i sudiji, pogledajte šta je napravio (VIDEO)

Haaland je sinoć stigao pomoći i sudiji, pogledajte šta je napravio (VIDEO)

OPSJEDNUTI FAN: Dario Šogorović optužio Radu Manojlović da joj je platio 10.000 eura za intimne odnose

OPSJEDNUTI FAN: Dario Šogorović optužio Radu Manojlović da joj je platio 10.000 eura za intimne odnose