in

Kratki vodič za uređenje doma u boho stilu

Kratki vodič za uređenje doma u boho stilu
Slatka-Tajna.Eu

Ono što treba zapamtiti o boemskom dizajnu interijera jeste da je to neposlušan stil. Bez čvrstih i brzih pravila, ono što je nasumično, šareno i puno osobnosti jasan je pokazatelj da ste na dobrom putu prema boho dizajnu doma. Preveden u boemski interijer, ovaj stil obuhvata elemente poput slojevitih tekstura, vintage komada i prirodnih završetaka.

 Boemski dizajn boja

Iako nema pravila kada je riječ o boemskom uređenju, uobičajene su tople zemljane boje, metalik i tonovi dragulja. Razmislite o tamnosmeđim, zelenim i sivim kao osnovnim bojama, a zatim dodajte zasićenu ljubičastu, vatreno narandžastu i plavu. Kombiniranje i slojevitost boja je ono što ovaj stil čini jedinstvenim. Slobodno miješajte uzorke i teksture.

Dekorativni materijali

Kao suprotnost minimalnom, modernom i elegantnom, Boho dizajn prihvata filozofiju “više je više”. Ključ korištenja dekorativnih materijala u prostoriji dizajniranoj u boho stilu je njihovo miješanje i usklađivanje. Materijali bi trebali izgledati pomalo istrošeno—neoštećeni, ali ne i sjajni i novi. Obiluje resama i ručnim radom na jastučićima, zavjesama i prostirkama. Baldahini iznad kreveta i dnevnih prostora prepoznatljivi su ukrasi boho dizajna.

Boemski namještaj

Ove su sobe obično pune namještaja prikupljenog tokom vremena. Svaki komad namještaja trebao bi biti poseban i pričati priču. Zabavite se istražujući svoje lokalne vintage trgovine i odaberite svaki komad pojedinačno. I vi i vaši gosti uživat ćete u boho utisku s plišanim stolicama i kaučima. Prostirke ili podni jastuci stvorit će ugodnu atmosferu. Odaberite i udobne, opuštene komade poput ležaljki, dnevnih kreveta ili leptir stolica.

 Zelenilo i ambijentalna rasvjeta

Boho prostori zahtijevaju potpunu botaniku i zelenilo. Stoga pokušajte u svoj dom dodati razne biljke koje se lako održavaju. Svijeće, lampioni i stolne lampe daju vrstu tople, ambijentalne svjetlosti koja se povezuje s boemskim stilom. U boemski dekor može se smjestiti i drečavi luster u trpezariji ili moderna svjetiljka kada je u ravnoteži s toplim, prirodnim dekorom prostorije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

 

 

 

 

The post Kratki vodič za uređenje doma u boho stilu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KRALJICA SPLAVOVA NESTALA NAKON RASKIDA SA LUKASOM: Helikopterom dolazila na nastupe, a ovako izgleda danas

KRALJICA SPLAVOVA NESTALA NAKON RASKIDA SA LUKASOM: Helikopterom dolazila na nastupe, a ovako izgleda danas

MILAN STANKOVIČ KONAČNO POKAZAO SESTRU: Prava ljepotica

MILAN STANKOVIČ KONAČNO POKAZAO SESTRU: Prava ljepotica