in

Hadžikadunić: “Ne želim igrati protiv Rusije”

Hadžikadunić: “Ne želim igrati protiv Rusije”
Slatka-Tajna.Eu
Hadžikadunić: “Ne želim igrati protiv Rusije”

Razgovarao: Tarik Šatara

Dario Šarić je nedavno potpisao ugovor sa Palermom. Palermo je za Šarića platio nešto više od 3,5 miliona KM, sada već njegovom bivšem klubu, Ascoliju.

U porazu reprezentacije Bosne i Hercegovine od Rumunije (4:1), Dario je debitovao za Zmajeve. I mada to rezultat ne pokazuje, Dario je odigrao dobro.

Tim povodom Šarić je govorio za Sportske.ba.

Šarić na utakmici protiv Rumunije (FOTO: NS/FS BiH)

Reprezentacija BiH doživjela je visok poraz od Rumuna, što je meč u kojem si debitovao. Koliko si zadovoljan svojim prvim nastupom za Zmajeve?

– Strašno sam sretan. Ja sam radio za to. Želio sam i da pobijedimo, ali naš cilj je bilo prvo mjesto u Ligi nacija. To smo i uradili. Na kraju sam sretan što sam debitovao. Nadam se da će to biti samo jedna od mnogo utakmica. Moglo je biti bolje, ali dao sam sve od sebe. To je bilo moje, da dadnem sve od sebe. I moji roditelji su bili strašno sretni, kao i ja. Oni su se tamo rodili, živjeli i borili. Za njih je to bila strašna emocija da me gledaju u dresu reprezentacije. U Zenici mi je bila familija. Strašno emocionalno je to bilo za njih.

Dario u prostorijama FK Željezničar (FOTO: FK Željezničar)

Nedavno si se učlanio u FK Željezničar. Možeš li nam nešto više reći o toj relaciji i ljubavi prema tom klubu?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Bio sam u Želji jer cijela familija gleda i prati Željezničar, pa sam tamo otišao. Dali su mi da uđem na stadion, da vidim kakva je organizacija, kakav je stadion. Želio sam biti i na utakmici, ali nisam mogao zbog letova. Familija koja mi živi u Sarajevu prati Želju.

Postaješ standardan u Palermu. Započeo si posljednje tri utakmice. Jesi li zadovoljan svojim nastupima tamo, ali i rezultatima ekipe?

– Da, kupili su me. To je velika šansa za mene. Sretan sam. Rezultati sigurno nisu dobri. Trebamo početi pobjeđivati, ali radimo, ima nas dosta novih, pa treba još vremena da se formira pravi tim. Nismo još uspjeli postati prava ekipa. Samo nam to fali.

Šarić u dresu Palerma (FOTO: palermofc.com)

Nedavno si za talijanske medije govorio i o nekim težim stvarima – da ti je porodica u ratu i da se borila za Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, došli smo i do informacije da je tvoj otac u ratu postao RVI. Da li sve to što se dešavalo daje dodatni motiv tebi za nastupe za BiH?

– Da, familija mi je za vrijeme rata bio u Sarajevu. Tata mi se borio blizu Grbavice. Sigurno je bilo teško. Otac je izgubio nogu u ratu. Došli su Italiju i uspjeli su napraviti novi život. Zato ja toliko osjećam da volim Bosnu, zato što mi se čitava familija borila tamo.

Šarić je, inače, 1,80 m visok centralni vezni igrač rođen u Italiji gdje igra cijelu svoju karijeru. Posljednje dvije godine bio je u Ascoliju, a ranije je nastupao za Cesenu, Carpi i Sienu. I pri svemu tome, teško je procijeniti da li je Dario više fudbaler, čovjek ili patriota. Ustvari, on je to sve odjednom.

(Tarik Šatara/Sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Schmidtovom odlukom HDZ-u osigurana ‘pobjeda’

Schmidtovom odlukom HDZ-u osigurana ‘pobjeda’

Bosanac se zanio, pa se zakucao u stub!

Bosanac se zanio, pa se zakucao u stub!