in

Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv bora

Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv bora
Slatka-Tajna.Eu

Iako je starenje neizbježni prirodni proces koji bi trebalo da prihvatimo kao dio svakodnevnog života, to ne znači da ne možemo pokušati da ga usporimo ili učinimo da on ima manje efekata po naš organizam.

Smanjenje i zaglađivanje bora i finih linija na licu, koje se neminovno stvaraju s godinama, možemo postići kozmetičkim preparatima u okviru rutine njege, kozmetičkim procedurama, ali i adekvatnom ishranom – a mi vam u nastavku teksta otkrivamo koje bi to namirnice trebalo da konzumirate ako želite da vam koža izgleda mladoliko i ima manje vidljivih znakova starenja.

Borovnice

Pored toga što su veoma ukusne, borovnice su odlični antioksidansi! Borovnice su poznate po tome što u sebi sadrže visoku koncentraciju anthocyaninsa, moćnih antioksidanasa koji štite kožu time što “čiste” slobodne radikale u našem organizmu, koji su prouzrokovani spoljašnjim negativnim uticajima i inače uništavaju vezivno tkivo kože. Konzumiranje borovnica će vašu kožu učiniti elastičnijom, a istovremeno će povoljno uticati i na vaše kognitivne funkcije!

Crna čokolada

Da, dobro ste nas čuli – čokolada! Prava, crna čokolada s visokim procentom kakaa u sebi sadrži magnezijum, mineral koji igra ključnu ulogu u produkciji enzima koji učestvuju u popravci i regeneraciji našeg DNK lanca. Dakle, ako nam u organizmu nedostaje magnezijuma, naš DNK će se sporije oporavljati, što će rezultovati preuranjenim starenjem. Namirnice koje pored čokolade u sebi sadrže visok nivo magnezijuma su i avokado, kelj, špinat, bademi, indijski orah, suncokretove sjemenke i orašasti plodovi.

Ostrige (Kamenice)

Uz to što su sjajan afrodizijak, ostrige su i bogate cinkom, mineralom koji štiti vašu kožu i potpomaže proizvodnju kolagena – a svi znamo da je kolagen zadužen za jedrinu i mladolikost naše kože, i da proizvodnja kolagena sa godinama, nažalost, opada. Cinkom su bogate regularne, ali i dimljene ostrige, a na vama je samo da ih uvedete u svoju ishranu i oduševite se njihovim benefitima!

Izvor: wannabemagazine.com

(S.P.)

The post Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv bora appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Marija Šerifović ponudila pomoć pretučenoj djevojci iz Srbije: Za tebe i bebu sam tu

Marija Šerifović ponudila pomoć pretučenoj djevojci iz Srbije: Za tebe i bebu sam tu

Održan pomen Tomi Zdravkoviću: “Bol nikada nije prošla, nakon filma se samo povećala”

Održan pomen Tomi Zdravkoviću: “Bol nikada nije prošla, nakon filma se samo povećala”