in

Čestitke državnog vrha u povodu židovskog blagdana Roš hašane

Čestitke državnog vrha u povodu židovskog blagdana Roš hašane
Slatka-Tajna.Eu
Čestitke državnog vrha u povodu židovskog blagdana Roš hašane

Roš hašana

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Predsjednici Republike, Vlade i Sabora u ponedjeljak su uputili čestitku građankama i građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš hašane.

Čestitka Milanovića u povodu židovskog blagdana Roš hašane

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je uputio čestitku građankama i građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš hašane, uz tradicionalnu židovsku izreku: ‘Budite upisani za dobru godinu’.

Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitam blagdan Roš hašane. Tijekom nadolazećih židovskih blagdana Jom kipur i Sukot, kao i u nadolazećoj godini, želim vam puno zdravlja i sreće, provedite ih u miru i radosti. I kao što tradicionalna izreka kaže, ‘Budite upisani za dobru godinu – Lešana tova tikatevu!’, naveo je u čestitci u povodu blagdana Roš hašane predsjednik Milanović, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Roš hašana (glava godine, početak godine) je litugijska židovska Nova godina. Traje dva dana. Teče od zalaska sunca jednog dana sve do zalaska sunca dva dana poslije. Ova židovska svetkovina govori o Božjem stvaranju svijeta i podsjeća na Božji sud.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao Roš hašanu, Jom kipur i Sukot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš hašane, Jom kipura i Sukota.

– Tradicionalnom izrekom ‘Lešana tova tikatevu – Budite upisani za dobru godinu’, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj od srca čestitam Roš hašanu. Uime Vlade i osobno želim vam sretnu, zdravu i uspješnu novu 5783. godinu. Neka vam predstojeći dani budu ispunjeni mirom i veseljem, a ujedno i nadahnuće za nadolazeće blagdane Jom kipur i Sukot, poručio je premijer.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti

– Svim našim sugrađanima židovske vjeroispovijesti i svim pripadnicima židovskog naroda u svijetu želim uputiti, uime Hrvatskog sabora i osobno, iskrene čestitke u povodu blagdana Roš hašane.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Konac nekog razdoblja poziva na pogled unatrag i osvrt na sve što je ono donijelo, kako pojedincu tako i društvu u kojem zajedno živimo. Istodobno, koliko god je protekla godina bila izazovna i zahtjevna, osvit nove nerijetko biva vremenom novih odluka i prilika, kao i vrijeme nade u bolju i svjetliju budućnost.

Neka stoga nadolazeća, 5783. godina svakom židovskom čovjeku podari blagoslov zdravlja i unutarnjeg sklada, a svijetu donese obilje mira, radosti i blagostanja.

Sretna vam i uspješna nova godina. Šana Tova!, poručio je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POKAZAO SAM KOLIKO MI SE SVIĐAŠ: Lil Broks opravdao svoje ponašanje Ivani Puzić

POKAZAO SAM KOLIKO MI SE SVIĐAŠ: Lil Broks opravdao svoje ponašanje Ivani Puzić

Danci će na Svjetsko prvenstvo u “zamagljenim” dresovima

Danci će na Svjetsko prvenstvo u “zamagljenim” dresovima