in

Rumunija savladala Zmajeve, ali ispala u C diviziju

Rumunija savladala Zmajeve, ali ispala u C diviziju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bukureštu odigrala posljednju utakmicu ovogodišnje Lige nacija B divizije protiv selekcije Rumunije. Domaća selekcija upisala je pirovu pobjedu rezultatom 4-1.

U ovom susretu selektor bh. reprezentacije napravio je brojne promjene u sastavu, jer je bh. reprezentacija već osigurala prvo mjesto i prije ove utakmice. Za nastup nisu konkurisali Miroslav Stevanović, Amir Hadžiahmetović i Dennis Hadžikadunić, dok nije bilo ni Pjanića zbog akumuliranih žutih kartona.

S druge strane, za meč su prijavljeni Adnan Kovačević, Eldar Ćivić i Sanjin Prcić, igrači koji su s tribina pratili utakmicu protiv Crne Gore.

Foto: NS BiH

U prvih nekoliko minuta nije bilo ništa što bi se moglo izdvojiti, ali u 16. minuti prva ozbiljnija prilika pred golom Rumunije. Nakon ubačaja Gojaka iz kornera, Kovačević je bio najvisočiji u skoku, ali je glavom šutirao malo preko gola.

A onda i prvi problemi za Peteva. Adnan Kovačević je doživio povredu i nije mogao nastaviti susret, pa je nakon 20-tak minuta morao van igre, umjesto njega na teren je ušao Siniša Saničanin.

U 35. minuti ponovo Zmajevi prijete preko Šarića, ali njegov udarac je odbranio Radu. A onda Rumuni stižu do pogotka u 38. minuti iz prve konkretne akcije i prilike.

Šarić je pogriješio na svojoj polovici, a Rumunija to iskoristila. Pogodio je Man mrežu Vasilja, a sudija je najprije poništio gol zbog navodnog ofsajda. Nakon konsultacija VAR-a, pogodak je opravdano priznat. Do kraja prvog poluvremena ostalo je 1-0. Šarić jeste pogriješio kod prvog pogotka, ali je odigrao sjajnu utakmicu, BiH definitivno ima budućnost s njim.

Rumunija je u drugom poluvremenu pokušavala “umrtviti” igru zbog rezultata na semaforu. Baš kao i u prvom poluvremenu, Rumunija nije pružila ništa, a onda 2-0. U 72. minuti Puscas pogađa mrežu Vasilja za slavlje domaćih navijača.

BiH je smanjila na 1-2, strijelac je bio Edin Džeko, koji je nakon ulaska u igru odmah pogodio mrežu domaćih. Asistenciju je upisao sjajni Amar Dedić.

Međutim, Rumunija je postigla još dva pogotka. Ratiu je u 79. povisio na 3-1, a Puscas u 86. pogodio za 4-1.

Iako su upisali pobjedu protiv Zmajeva, Rumunija ispada u C diviziju, jer je Finska slavila u Podgorici protiv Crne Gore rezultatom 0-2.

Komentariši

Written by Redakcija

RAT UŽIVO: Teški gubici ruskih agresora, britanski obavještajci otkrili novi Putinov plan…

RAT UŽIVO: Teški gubici ruskih agresora, britanski obavještajci otkrili novi Putinov plan…

VIC DVA PIJANCA HUMOR KOMEDIJA SMEH PARODIJA VICEVI DO SUZA SMIJESNO😂

VIC DVA PIJANCA HUMOR KOMEDIJA SMEH PARODIJA VICEVI DO SUZA SMIJESNO😂