in

Peta sezona popularne serije ‘Kruna’ stiže na Netflix u studenome / Bljesak.info

Peta sezona popularne serije ‘Kruna’ stiže na Netflix u studenome / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Peta sezona popularne serije ‘Kruna’ stiže na Netflix u studenome / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serija o životu britanske kraljevske obitelji, odnosno kraljice Elizabete II., već godinama donosi uzbudljivu priču i detalje koji nisu bili poznati javnosti. Do sada smo imali prilike vidjeti četiri sezone koje su pokrile razdoblje od krunidbe pokojne kraljice sve do braka tadašnjeg princa Charlesa i princeze Diane. 

Nedavna smrt kraljice Elizabete II dodatno je povećala zanimanje za petu sezonu koja će svoju premijeru imati 9. studenog na Netflixu. Peta sezona će sigurno biti i jedna od najzanimljivijih jer se bavi posljednjim godinama braka princeze Diane, kao i njenim posljednjim danima života i smrti oko koje i dan danas postoje razne teorije. 

Upravo je objavljen i prvi video teaser pete sezone koji prikazuje princezu Dianu i princa Charlesa koji se pripremaju za snimanje. Napetost se ‘može rezati nožem’. Kadrovi prate njihove nervozne pokrete i oštre poglede koji savršeno najavljuju njihov turbulentni odnos kojim će baviti nove epizode.

Nova glumačka postava Budući da serija pokriva razdoblje od nekoliko desetljeća, iste likove glume različiti glumci. Tako je na početku četvrte sezone mladu princezu Dianu glumila Emma Corrin, dok je kasnije ta čast pripala australskoj glumici Elizabeth Debicki. Ona je ujedno i posljednja glumica u seriji ‘Kruna’ koja je preuzela ulogu Diane i utjelovit će njen lik i u petoj sezoni serije.

Također je poznato da će pokojnu kraljicu Elizabetu II u petoj sezoni glumiti oskarovka Imelda Staunton, poznata po ulozi zločeste Dolores Umbridge u Harryju Potteru.

Elizabetu II u petoj sezoni glumiti oskarovka Imelda Staunton 

Kralja Charlesa III., u sezonama 3 i 4 portretirao je Josh O’Connor, prikazujući život mladog princa Charlesa, uključujući njegovo vjenčanje s princezom Dianom. U 5. sezoni ulogu će preuzeti glumac Dominic West koji bi ujedno trebao biti i posljednji glumac koji će se pojaviti i u finalnoj, šestoj sezoni.

U petoj sezoni također imamo i novu princezu Anne. Glumica Claudia Harrison zamijenit će Erin Doherty u ulozi princeze i jedine kćerke Elizabethe II i Philipa. Iako Netflix još nije službeno objavio ovu vijest, na fotografijama sa snimanja možemo vidjeti Harrison uz Imeldu Staunton odjevena u klasičnu uniformu princeze Anne koja uključujući ležernu mornarsku jaknu, velike sunčane naočale i maramu za kosu.

U novoj sezoni ćemo vidjeti još tri nova glumca. Jonathana Prycea kao princa Philipa, Lesley Manville kao princezu Margaret i Johnnyja Leea Millera kao britanskog premijera Johna Majora koji je vodio zemlju od 1990. do 1997. Privremeno zaustavili snimanje šeste sezone Još u studenom 2016., Netflixov voditelj sadržaja Ted Sarandos potvrdio je da je početni prijedlog za seriju uključivao šest sezona.

“Ideja je to učiniti tijekom šest desetljeća, vjerojatno u šest sezona, i napraviti cijelu seriju tijekom osam do deset godina”, rekao je tada Sarandos za The Hollywood Reporter. No, krajem siječnja 2020., Deadline je nagovijestio da će peta sezona serije biti posljednja.

“Na početku sam zamišljao da se ‘Kruna’ prikazuje šest sezona, ali sada kada smo počeli raditi na pričama za petu sezonu, postalo mi je jasno da je ovo savršeno vrijeme i mjesto za stati”, rekao je kreator serije Peter Morgan. Samo nekoliko mjeseci poslije izjavio je kako će ipak biti šeste sezone. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dominic West kao Charles

S nedavnom smrću kraljice Elizabete II. ponovno se pokrenula rasprava o tome hoće li se nastavljati sa snimanjem ‘Krune’ te je zaključeno kako će Netflixova popularna dramska serija pauzirati snimanje šeste sezone u znak poštovanja prema pokojnoj kraljici, no još nije potvrđeno kada će se nastaviti.

Koje ćemo povijesne događaje vidjeti u 5. sezoni ‘Krune’?

Peta sezona fokusirat će se na život kraljevske obitelji od početka do sredine 1990-ih, jedno od najtežih razdoblja vladavine kraljice Elizabete II. Radnja će se usredotočiti na različite povijesne trenutke poput razvoda braka princa Charlesa i princeze Diane.

Godine 1997. u Parizu se dogodio jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj povijesti, kada je Diana poginula u prometnoj nesreći, a obožavatelje serije posebno zanima kako će serija pokriti ovaj događaj.

Događaji koje pokriva razdoblje pete sezone također uključuju razvode princa Andrewa i princeze Anne te tužbu kraljice Elizabete protiv britanskog medija The Sun.

Trenutak “osvetničke haljine” princeze Diane

Nove slike sa seta pokazuju da će 5. sezona pokriti i jedan veliki modni trenutak koji se odonda popularno naziva ‘osvetnička haljina’. Naime, u lipnju 1994., iste noći kada je princ Charles javno priznao u TV dokumentarcu da je bio nevjeran u njihovom braku, princeza Diana pojavila se, nikada ljepša, na izložbi galerije Serpentine u Londonu.

Princeza od Walesa nosila je crnu haljinu s otvorenim ramenima Christine Stambolian koja je bila u suprotnosti s kraljevskim pravilima odijevanja i tako je dospjela na naslovnice brojnih medija. Haljina je dobila nadimak ‘osvetnička haljina’. a izraz koji šalje poruku ‘ovo si izgubio’ bivšem partneru ostao je do dan danas.  


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uživao sam u svakom trenutku igrajući za Sloveniju

Uživao sam u svakom trenutku igrajući za Sloveniju

SANJA VUČIĆ POKAZALA NOVOG DEČKA:  Ovo  je zgodni momak koji je osvojio srce bivše uraganke

SANJA VUČIĆ POKAZALA NOVOG DEČKA: Ovo je zgodni momak koji je osvojio srce bivše uraganke