in

Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina

Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
Slatka-Tajna.Eu
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina

Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena. Zahvaljujući nalazištu i kvalitetu sirovine (kamene rude), koja se crpi sa dubina od preko 500 m, Tuzlansku so odlikuje visok stepen čistoće koji dostiže čak 99,9 posto.

“137. godina historije nosi puno promjena, ali Tuzlanska so je ostala ista. Mi smo ponosni na kvalitet i status našeg proizvoda koji krasi gotovo sve trpeze kako na domaćem tržištu, tako i u regionu. Sretni smo zbog činjenice da Solana d.d. Tuzla kontinuirano bilježi značajna povećanja obima proizvodnje i prodaje. 2019 i 2021. godina su godine koje se rado sjećamo, što po projektima kao što je Solana Innovation Challenge, tako i po rezultatima osnovnih procesa. Projekcije za 2022. godinu upućuju na to da će tekuća godina biti rekordna u pogledu realizacije obima proizvodnje i prodaje asortimana soli”, ističe Bakir Smailagić, direktor tuzlanske Solane.

Solanini proizvodi se, unazad pet godina, izvoze na 18 tržišta. Svake godine Solana povećava broj izvoznih zemlja, a Srbija je najveće izvozno tržište. Iz Solane navode da je u toku 2021. godine ostvaren plasman soli od oko 45.000 tona ukupne vrijednosti 10 mil. KM. Svakodnevno se isporuči između 100 i 150 tona soli. Pored Srbije, Solana izvozi i u Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Kosovo, Crnu Goru, Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, Austriju, SAD, Njemačku, Švedsku, Australiju, Holandiju, Kanadu i Veliku Britaniju.

“Kad govorimo o Solani, uvijek u prvi plan stavljamo one koji su zaslužni za sve uspjehe ove kompanije, a to su naši uposlenici. Smatram kako su temelj svake uspješne poslovne priče upravo ljudi – motivirani kvalitetni zaposlenici. Oni su svojom stručnošću, radom i kompetencijama dali dodatnu vrijednost i omogućili dugoročan poslovan uspjeh naše kompanije. Trenutno imamo 285 zasposlenih koji stoje iza svega onoga čime se Solana može pohvaliti. Uvijek smo se trudili da privučemo, prepoznamo i zadržimo zaposlenike koji angažirano doprinose ostvarivanju organizacijske svrhe i vizije”, navodi Smailagić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Solana d.d. Tuzla već dugi niz godina dokazano baštini poslovnu filozofiju koja je u skladu sa principima društvene odgovornosti i socijalne osjetljivosti kroz podršku projektima koji su vezani za interese šire društvene zajednice. U junu je svečano otvorila prvi Showroom „SlaniFaniLand“ u objektu RK Tuzlanka. Showroom kao postavka je edukativno-zabavnog karaktera i namijenjen je djeci predškolskog uzrasta, te je pogodan kao poticajno okruženje za učenje ove dobne populacije. U sklopu obilježavanja godišnjice, Solana je ovaj Showroom „SlaniFaniLand“ poklonila lokalnoj ali i široj zajednici i njenim najmlađim građanima.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SANJA VUČIĆ POKAZALA NOVOG DEČKA:  Ovo  je zgodni momak koji je osvojio srce bivše uraganke

SANJA VUČIĆ POKAZALA NOVOG DEČKA: Ovo je zgodni momak koji je osvojio srce bivše uraganke

OGLASILA SE DANIJELA DIMITROVSKA PRVI PUT OD RAZVODA SA OGNJENOM: Jednom slikom rekla sve

OGLASILA SE DANIJELA DIMITROVSKA PRVI PUT OD RAZVODA SA OGNJENOM: Jednom slikom rekla sve