in

Tri načina da se oslobodite negativnih misli

Tri načina da se oslobodite negativnih misli

 

Svi stalno govore da treba da budemo pozitivni i milismo na lijepe stvari, ali kako to da uradimo? Na koji način možemo da budemo pozitivni kada smo u problemu, kada ne ide sve kako treba?

Negativnost je prirodna reakcije našeg mozga, stoga moramo da vježbamo pozitivnost. Tri su načina da uvijek budete pozitivni, bez obizira na to u kakvoj se situaciji nalazite.

  1. Odvojite činjenice od fikcije

Prvi korak jeste da zaustavite unutrašnji negativni dijalog sa sobom. Naš mozak traži prijetnje i ima tendenciju da preuveličava događaje. Pokušajte da zaustavite negativne misli koje se umnožavaju u vašoj glavi, jer je većina njih neopravdani strah, tačnije samo su misli, ne i činjenice. Zapišite ih na papir i pokušajte da ih racionalno sagledate. Kada vidite šta je napisano, sigurno ćete shvatiti da to ne odgovara stvarnosti. Ako ove mračne misli i dalje zvuče kao činjenice, čak i na papiru, obratite se nekome u koga imate povjerenja kako bi vam dao svoje nezavisno mišljenje. Vidjet ćete da su mnoge vaše negativne misli potpuno neopravdane.

  1. Zamijenite negativnost pozitivnošću

Kada izađete iz začaranog kruga negativnih misli, pomozite mozgu da nauči da misli pozitivno. To neće da se desi samo od sebe, morate da vježbate. Reći ćete lako je biti pozitivan kada je sve dobro. I to je tačno, lakše je biti raspoložen kada je sve glatko, a u slučajevima kada ne ide sve kako treba, glava je puna negativnih misli. Evo vježbe koju možete da uradite: Razmislite o današnjem danu i sjetite se jedne pozitivne stvari koja vam se dogodila. Ako vam ništa ne padne na pamet, razmislite o jučerašnjem ili nekom od ranije. Fokusirajte se na dobro, uspješno i inspirativno. Uvijek treba da imate u rezervi neku pozitivnu uspomenu na koju možete da skrenete pažnju kada počnu negativne misli.

  1. Naučite da budete zahvalni

Svaki put kada imate negativne misli, koristite zahvalnost kao alatku za skretanje pažnje i pomislite na nešto pozitivno. Uvijek imate nešto na čemu možete da budete zahvalni. Vježbajte zahvalnost tako što ćete svakog dana napisati bar 3 stvari na kojima ste zahvalni. Vremenom će pozitivan stav postati vaš prirodan način života.

The post Tri načina da se oslobodite negativnih misli appeared first on Azra Magazin.

Komentariši

Written by Redakcija

ČESTICE ZLATA I HIJALURONSKA KISELINA: Lepa Brena u biznis sa čarapama uložila pravo bogatstvo

ČESTICE ZLATA I HIJALURONSKA KISELINA: Lepa Brena u biznis sa čarapama uložila pravo bogatstvo

JOVANA JEREMIĆ ZARAĐUJE OGROMAN NOVAC: Pogledajte koji automobil vozi poznata voditeljica

JOVANA JEREMIĆ ZARAĐUJE OGROMAN NOVAC: Pogledajte koji automobil vozi poznata voditeljica