in

Lagumdžija na Liderskom Savjetu Mreže rješenja samoodrživog razvoja (SDSN) predstavio aktivnosti SDSN Zapadnog Balkana

Slatka-Tajna.Eu

SDSN Zapadnog Balkana mreža, kojom predsjedavaju profesori Jasmina Selimović i Zlatko Lagumdžija, sa srodnim institucijama iz regiona uspostavili su Ekonomski institut i Ekonomski fakultet u saradnji sa Fondacija Društva zajedničkih vrijednosti vrijednosti uz podršku Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina. Liderskom Savjetu i čelnicima regionalnih mreža dr Lagumdžija je izložio tri prioriteta u radu SDSN mreže Zapadnog Balkana: prvi, uvođenje programa Obrazovanja za samoodržive razvojne ciljeve mobiliziranjem edukacijskih kapaciteta članica Mreže Zapadnog Balkana; drugi, koordiniranje projekata zelene transformacije Zapadnog Balkana kroz postupno uključivanje u Evropski Zeleni dogovor; i treći, lobiranje kod ključnih aktera u regionu i Evropskoj Uniji da se u narednih 5 godina, kroz regionalnu saradnju zasnovanu na “4 slobode” (Slobodan protok roba, ljudi, usluga i kapitala), omogući uključivanje Zapadnog Balkana u Evropsku ekonomsku zajednicu.

Profesor Sachs je dao punu podršku radu i narednim aktivnostima SDSN Mreže Zapadnog Balkana koja moze biti okosnica integracija regiona u EU kroz zajedničko suočavanje sa nastupajućim krizama: energetskom, ekonomskom, zdravstvenom, prehrambenom i sigurnosnom.
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu ove godine obilježava 70 godina od osnivanja a tim povodom organizuje niz aktivnosti za sve svoje interesno-uticajne grupe. Prva u nizu aktivnosti, bio je Ekonomski forum Bosne i Hercegovine, održan 28. juna 2022 u Sarajevu, gdje su o aktuelnim temama u svijetu i regionu govorili ekonomski lideri – profesor Jeffrey Sachs i Ismail Serageldin.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izlanula se, skupo će je koštati: Voditeljka Jovana Jeremić otkrila veliku tajnu Željka i Milice Mitrović! – Senzacija

DRMNULA SAM POLA FLAŠE VISKIJA I UPALA KOD PECE: Maja otkrila šta se desilo kada je javnost saznala za aferu