in

INSTAGRAM I REALNOST Influenserka otkriva kako izgleda tijelo sa i bez uljepšavanja

Slatka-Tajna.Eu

“Instagram” model Karina Irbi želi da njeni fanovi prestanu da se upoređuju sa slikama koje vide u časopisima i na društvenim mrežama, prenosi “Daily Star”.

Ovim povodom pokazala je kako njeno tijelo zaista izgleda u bikiniju i poručila da slike poznatih ličnosti i modela koje vidite obično nisu odraz realnog izgleda.

Karina je istakla kako fotošop, filteri i lažiranje izgleda može da bude jako štetno po samopoštovanje. Nekada dizajnerica kupaćih kostima, a danas influenserka iz Australije kaže da vrlo dobro zna koliko kamera može da “slaže”.

Ubrzo su stigli komentari podrške, a mnoge djevojke su kazale da su se godinama pitale kako plus-sajz modeli imaju tako lijepu kožu, bez strija i nesavršenosti, a imaju višak kilograma.

Ova 32-godišnja prirodna djevojka objavila je dvije fotografije, jednu do druge, od kojih je jedna prirodna i realna, a druga retuširana, kako bi pokazala koliko je lako promijeniti svoj izgled za potrebe društvenih mreža.

Kraj objave je poručila: “Nemojte da vas zavaravaju”, i nastavila:

-Uvijek sam se pitala zašto ne mogu da izgledam ovako. Kupila bih puder sa punim prekrivanjem i njime pokrivala noge kada bih išla u školu. Htjela sam da uradim bilo šta kako bih izgledala kao djevojke sa slika koje viđamo svakodnevno. Da je samo jedna kompanija, jedan brend, odlučio da ustane i reklamira svoje proizvode bez uljepšavanja slika, čitav moj svijet bi bio drugačiji. Sigurna sam i miliona drugih. Sreća, danas postoje društvene mreže da ovo promijenimo. Ova objava je za 16-godišnju Karinu i sve ostale kojima je ovo danas bilo potrebno – poručila je ona.

Ubrzo su stigli komentari podrške, a mnoge djevojke su kazale da su se godinama pitale kako plus-sajz modeli imaju tako lijepu kožu, bez strija i nesavršenosti, a imaju višak kilograma.

Karina je samo jednom objavom pokazala da savršeno tijelo sa i bez viška kilograma ne postoji i da ne vjerujemo svemu što vidimo na društvenim mrežama, naročito ne fotografijama ženskog tijela koje nema nijednu manu.

(Express/Ona.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Premijer Plenković otkrio nove cijene goriva