in

Majka Donne Ares snima album: Ispunit ću želju moje kćerke

Majka Donne Ares snima album: Ispunit ću želju moje kćerke
Slatka-Tajna.Eu

Živjet ću s bolom cijeli život, ali se zbog svoje kćerke vraćam u život, kaže Ajka Kolaković

Ajka Kolaković doživjela je najtežu stvar koju može zamisliti jedan roditelj. Izgubila je dijete. Drugog oktobra navršit će se pet godina od smrti pjevačice Donne Ares, a njena majka u ispovijesti za „Avaz“ govori kako je iza nje težak, pretežak put, ali da se zbog svoje kćerke vraća u život.

– Da, 2. oktobra. Peta tužna godišnjica, ali sam došla u neku emotivnu ravnotežu. Normalno, živjet ću s bolom cijeli život, ali sad želim da budem još bolja u svakom pogledu baš zbog svoje Donči, a imam i moju mlađu kćerku Almu i njenoga Dinu, moga unuka. Bilo bi egoistično od mene da svoju ljubav i njima ne pružam, koliko god bilo teško – kaže Kolaković za „Avaz“.

Ova hrabra žena uspjela se vratiti u život nakon nenadoknadivog gubitka.

– To je bio ne težak, nego pretežak put s usponima i padovima emotivnim… Mada mene neko ko gleda, a ne zna šta se desilo, misli ona je najbolja na svijetu. A opet nekoga sretnem od njenih prijatelja i plačem cijeli dan. Mada mi imamo nešto spartansko dostojanstveno u sebi i baš po pitanju osjećaja otvorimo se samo bliskim osobama. Takva je bila moja Donči, a ja sam ponosna što sam je imala – govori nam Ajka.

Sada ste odlučili ispuniti želju svoje kćerke staru 12 godina.

– Moja kćerka je imala želju da ja snimim album sevdalinki, normalno korak po korak. Rekla je: „Znam, mama, kako si pjevala i koliko si to voljela dok se nisi udala i sve to ostavila da se posvetiš porodici. Radni vijek sam provela kao nastavnik klavira u Umjetničkoj školi u Bihaću. Pored posla tad sam se posvetila pisanju muzike i teksta za dječije pjesmice, koje se sad nalaze u udžbenicima Muzičke kulture od 1. do 9. razreda, pisala sam i pjesmice za dječije festivale, gdje su mnoge i pobjeđivale tako da sam pored posla na drugi način izražavala svoju kreativnost. Sad je gotova pjesma „Ah, što ćemo ljubav kriti“, jedna od najljepših i najtežih ženskih sevdalinki.

I te 2010. počele smo se dogovarati šta, kako, koje pjesme… I onda sam 2011. dobila unuka Dinu i normalno kao majka i nana sam mu se posvetila.

I opet krenuo dogovor i prije osam godina kad smo mogle sve fino uklopiti, desilo se to što se desilo i projekt je opet otišao u ladicu. Tako da je taj projekt u ladici bio 12 godina. Došla je korona i sad kad se sve smirilo, dobila sam neku snagu i volju da želju svoje Donči realizujem, a i to je moja želja – otkriva nam Kolaković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Snimanje pjesme za Ajku je bilo veoma emotivno.

– Inspiraciju za snagu našla sam i u njoj, ali i u malim ljudima koji su imali slične sudbine i još se bore a moraju dalje, a i u slavnim ličnostima kao što je Džo Bajden (Joe Biden), koji mi je također velika inspiracija i koji je također tužne stvari proživio u životu. On je prije šest godina bio u utrci za predsjednika SAD s Donaldom Trampom (Trump) i sin mu je također preminuo od karcinoma u 50. godini. I prekinuo je kampanju da bi se na sljedeće izbore vratio još jači i bolji i postao predsjednik.

Jedan dan života
– Moja Azra Kolaković ili Donči, kako sam joj tepala, sa 15 godina je počela svirati u grupi „Camino Verde“, čiji je frontmen bio Ado Iftić. Sa 20 godina počela je samostalnu respektabilnu karijeru na Balkanu i bila je posebna pojava. Njena karijera je samo njena i ja se tu ne petljam, to je njeno.

E, sad zatvaram taj krug baš s njenom grupom s kojom je počela i Adom Iftićem i njegovom produkcijom „Heart Musik“. Radit ću album sevdalinki korak po korak.

Idući mjesec ide jedna brža „Oj, Safete Sajo, Sarajlijo“ a onda iza Nove godine nastavak. Mislim da bi moja Donči bila ponosna na ovo što radim kao sto sam ja bila ponosna na nju.

Sad neke stvari radim s ljubavlju. Do skora sam bila kao zatvorena šaka koja se sad otvorila i spremna za nove izazove baš zbog nje, a i mene. Donna je uvijek govorila treba raditi na sebi, a ne sjediti i plakati makar imao jedan dan života – govori nam Ajka.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NASTAVAK SARADNJE SA AUTOROM MEGAHITA “TI MENE  NE VOLIŠ”: Osman Hadžić objavio “Poljubac života”

NASTAVAK SARADNJE SA AUTOROM MEGAHITA “TI MENE NE VOLIŠ”: Osman Hadžić objavio “Poljubac života”

Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo “šest minuta” moglo bi promijeniti vaš seksualni život

Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo “šest minuta” moglo bi promijeniti vaš seksualni život