in

Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo “šest minuta” moglo bi promijeniti vaš seksualni život

Slatka-Tajna.Eu

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ova tvrdnja istinita, ona ne vrijedi i za početak ljubavnog odnosa.

Novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno njeguju leptiriće koje osjećaju u trbuhu, a zajedničko vrijeme smatraju neprocjenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze, svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti pod plahtama su toliko dobre, svaki dodir je uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvijek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obaveza, a boli me glava je rečenica koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.

Međutim, sve što je lijepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osjećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav počnemo konzumirati kroz razgovore, podršku i povjerenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i prekidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svjesni ste da je seks temeljni dio ljubavnog odnosa, imamo rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvedivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućuje fizičku i psihičku povezanost partnera pa treba intervenisati ako primijetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete učiniti pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo spasiti vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko nivoa i učvrstiti vaš odnos.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo šest minuta navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru, ili on vama, predigra od šest minuta je ključ dobrog seksa, govori istraživanje.

Istraživanje je provedeno na 1500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebo kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 posto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopće mogle doživjeti orgazam, a 55 posto muškaraca je potvrdilo da im je seks bio puno bolji ako su im partnerice prije seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

The post Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo “šest minuta” moglo bi promijeniti vaš seksualni život appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Majka Donne Ares snima album: Ispunit ću želju moje kćerke

Zmajevi stugli u Bukurešt , danas posljednji trening pred meč