in

Liga nacija: Nova senzacija Mađara, Englezi u B diviziji

Liga nacija: Nova senzacija Mađara, Englezi u B diviziji
Slatka-Tajna.Eu
Liga nacija: Nova senzacija Mađara, Englezi u B diviziji

Mađarska i Italija će se boriti za prvo mjesto i plasman na finalni turnir Lige nacija, susret posljednjeg, šestog kola ove dvije selekcije zakazan je za 26. septembar na “Puškaš areni” u Budimpešti.

Kad je obavljen žrijeb za Ligu nacija, Mađarska je u konkurenciji bivših prvaka sveta Italije, Engleske i Njemačke bila potpuni autsajder. I već viđeni putnik, odnosno povratnik u B diviziju. 

Pet kola kasnije, Mađarska je lider ove grupe, sa sjajnim šansama da se plasira i na finalni turnir. Za tako nešto boriće se pred svojim navijačima u ponedjeljak, u bez dileme rasprodatoj “Puškaš areni”. 

Izvor : REUTERS/Annegret Hilse

Mađari su u Leipzigu načinili još jednu senzaciju, savladali su Njemačku sa 1:0. I to ne sretno, već su bili mnogo bolji rival u većem dijelu meča. U 17. minutu Szobosllai je odlično izveo korner, a kapiten gostiju Szallai je petom zahvatio loptu i vrlo atraktivnim udarcem savladao je nemoćnog Ter Stegena. Za radost brojnih mađarskih navijača na “Red Bull areni”. 

Mogli su Mađari kolo prije kraja do prve pozicije u grupi, da Italijani nisu na “San Siru” savladali Englesku. Ali, Azzuri su ostali u trci za prvo mjesto, poslije minimalnog i zasluženog trijumfa, gol odluke u Milanu postigao je Raspadori na asistenciju Bonuccija u 68. minutu. 

Izvor : REUTERS/Daniele Mascolo

Ovo je ujedno značilo da će Gordi Albion u narednoj Ligi nacija igrati u nižem rangu, u B diviziji. Svakako, ne baš najbolja uvertira Engleza i ekipe koju sa klupe predvodi Gareth Southgate pred Mundijal u Kataru. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Španija priprema porez za najbogatije

Španija priprema porez za najbogatije

Ermedin Demirović pogodio za ligu A

Ermedin Demirović pogodio za ligu A