in

Španija priprema porez za najbogatije

Slatka-Tajna.Eu
Balkan Fun

Porez bi trebao krenuti sljedeće godine, rekla je Montero, napomenuvši da zbog parlamentarne procedure možda neće biti spreman za sam početak 2023. i da o mjeri razgovara s manjim partnerom u vladi Podemosom koji ju je uvrstio u svoj predizborni program.

Nije iznijela pojedinosti o poreznoj stopi ni o očekivanom prihodu, rekavši samo za televizijsku postaju laSexta da bi ga trebali plaćati “milijunaši”, u prihodovnoj kategoriji koja čini jedan posto građana.

Dodala je da vlada priprema nove poreze i za energetske kompanije i banke.

“Sličnu shemu koristit ćemo i za energetske tvrtke i za bankarstvo. U iduće dvije godine… tražit će se od velikih bogatstava ove zemlje da se na određeno vrijeme ‘isprse’”, izjavila je Montero.

Španija će iduće godine održati lokalne i regionalne izbore i već uvelike raspravlja o tome treba li smanjiti ili povećati poreze kako bi se obuzdala inflacija i ublažile gospodarske teškoće koje je prouzročila ruska invazija na Ukrajinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ministrica je izjavila da je u raspravi o nacrtu proračuna za iduću godine glavni kamen spoticanja povećana potrošnja na obranu.

Vlada je povećala rashode u skladu s obvezom članica NATO-a koje do 2029. moraju povećati potrošnju na obranu na dva posto BDP-a, napominje Reuters.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Collapse bend osvaja Balkan: Poslušajte novu pjesmu slatkih Bosanaca

Liga nacija: Nova senzacija Mađara, Englezi u B diviziji