in

RAT UŽIVO: Šire se snimke mobilizacije u Rusiji, Zelenski na ruskom poslao poruku vojnicima Rusije

RAT UŽIVO: Šire se snimke mobilizacije u Rusiji, Zelenski na ruskom poslao poruku vojnicima Rusije
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Šire se snimke mobilizacije u Rusiji, Zelenski na ruskom poslao poruku vojnicima Rusije

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fduq07cxeaeqcsu.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fduq07cxeaeqcsu.jpg”,”caption”:””,”bg”:”a19ca0″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdt8epwwiaax7zq.png”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdt8epwwiaax7zq.png”,”caption”:””,”bg”:”cbcbce”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fduo99wx0aa96uu.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fduo99wx0aa96uu.jpg”,”caption”:””,”bg”:”2c1d1b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdutbgywqaahqdo.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdutbgywqaahqdo.jpg”,”caption”:””,”bg”:”dddee6″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdufyv0wqamjeky.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fdufyv0wqamjeky.jpg”,”caption”:””,”bg”:”a1adbb”}]

11:20 SAD mjesecima Rusiji šalje privatne poruke i upozorenja

SAD već nekoliko mjeseci šalju privatne poruke Moskvi upozoravajući ruske čelnike na ozbiljne posljedice koje bi uslijedile u slučaju uporabe nuklearnog oružja.

11:00 Zamjenik izvršnog direktora: Gazpromova ulaganja nadmašila plan

Ruski plinski div Gazprom povećao je proračun za ulaganja u ovoj godini budući da su prihodi od izvoza nadmašili očekivanja i nadoknadili smanjeni obujam isporuka, izjavio je zamjenik izvršnog direktora Famil Sadigov.

Investicijski program za ovu godinu povećan je za 222 milijarde rubalja, na 1.980 milijardi rubalja (33,38 milijardi dolara), priopćila je četvrtak ruska kompanija.

Kapitalna potrošnjabit će veća za 319,1 milijardu rubalja i iznosit će 1.750 milijardi rubalja, uglavnom zbog dodatnih sredstava za razvoj centara za proizvodnju plina na poluotoku Jamal i na istoku Rusije.

“Novi proračunski plan odražava za 34 posto veće prihode od prodaje plina no što je predviđeno u prvoj verziji proračuna”, rekao je Sadigov u četvrtak na kanalu Telegram. Manji obujam izvoza plina u potpunosti je neutraliziran rastom izvozne cijene, objasnio je Sadigov.

Veći prihodi u prvoj polovini godine ‘pokrili’ su veće porezne obaveze i važne investicijske projekte, poput plinovoda Snaga Sibira i skladišta na poluotoku Jamal u sjevernom Sibiru, dodao je čelnik Gazproma. Kompanija će također isplatiti 1.200 milijardi rubalja (20 milijardi dolara) dividendi za rezultate u prvoj polovini godine, naveo je Sadigov.

10:32 Jučer u Finsku ušlo dva puta više Rusa. “Danas je gužva još veća”

Promet u Finsku preko jugoistočne granice s Rusijom danas je gust, rekao je granični službenik, dodajući da je broj Rusa koji je jučer prešao granicu dvostruki veći od broja ljudi koji su došli tjedan prije.

10:30 Zelenskij na ruskom poslao poruku Rusima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij ruskim vojnicima je poručio da “postoje opcije za preživljavanje”.

10:25 Putin i Bin Salman razgovarali, kažu da su zadovoljni razmjenom zarobljenika

Ruski predsjednik Vladimir Putin i saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman izrazili su zadovoljstvo razmjenom ruskih zarobljenika s ukrajinskom skupinom, u kojoj je bilo i stranaca, a u čemu je posredovao Rijad.

10:20 Vučić: Moj govor u UN-u je duplo gledaniji od Zelenskog, dolazili su mi čestitati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda izazvao pažnju zato što je drugačiji i da su mu poslije silaska s govornice prilazili šefovi misija i čestitali. Kaže da se radi o šefovima misija nekih od najvećih zemalja svijeta.

alt

10:18 Ukrajinci se rugaju, objavili snimku: “Ovo je druga vojska svijeta, nevjerojatno”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukrajinsko ministarstvo obrane ismijalo je rusku vojsku.

alt

10:15 VIDEO Šire se snimke mobilizacije u Rusiji

Prvi dan prve ruske mobilizacije nakon Drugog svjetskog rata doveo je do svađa u vojnim centrima, pojavili su se i prvi znakovi prosvjeda, a čini se i da bi Rusija mogla unovačiti mnogo više od 300.000 novih ročnika.

09.25 Ruski gubici premašili 56.000 vojnika. Za 24 sata agresori izgubili 550 vojnika i 18 tenkova.

Slika

08.25 Vojnici ukrajinske 73. mornaričke centrale izbacuju iz upotrebe još jedno rusko vozilo bacajući modificiranu granatu ravno u njegov motor.

07.35 U rejonu Svatova iz vatrenog oružja ranjen je komandant 144. motorizovane divizije 20. kombinovane ruske armije general-major Oleh Cokov.

Slika07.00 Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novo izvješće o ratu u Ukrajini.”U posljednja tri dana ukrajinske snage osigurale su mostobrane na istočnoj obali rijeke Oskil u Harkivskoj oblasti. Rusija je pokušala od rijeke Oskil napraviti konsolidiranu crtu obrane nakon što su se njene snage povukle iz regije ranije ovog mjeseca”, pišu Britanci.

“Nešto južnije, u regiji Donjeck, vode se borbe dok ukrajinske snage napadaju grad Liman, koji je Rusija osvojila u svibnju.

Situacija na bojnom polju i dalje ostaje kompleksna, ali ukrajinske snage vrše snažan presing na okupirane teritorije”, objavili su Britanci u današnjem priopćenju.

06.00 Počeli su referendumi o pripojenju Rusiji u okupiranim dijelovima Ukrajine, javlja AFP.

Na brzinu organizirani referendumi u okupiranim dijelovima Ukrajine trajat će četiri dana.

Pitanja na glasačkom listiću malo se razlikuju ovisno o regiji.

U Donjeckoj Narodnoj Republici pitanje, koje se postavlja samo na ruskom jeziku, glasit će: “Jeste li za pridruživanje DNR Ruskoj Federaciji na pravima Ruske Federacije?” Samoproglašena Narodna Republika Lugansk koristi istu frazu.

U Hersonu će pitanje biti: Jeste li za odcjepljenje Hersonske oblasti od države Ukrajine, formiranje samostalne države Hersonske oblasti i njezino priključenje Ruskoj Federaciji kao dijelu Ruske Federacije?

A u okupiranim dijelovima Zaporožja pitanje je i na ruskom i ukrajinskom, a glasi: “Glasate li ZA odcjepljenje Zaporoške oblasti od Ukrajine, formiranje Zaporoške oblasti kao neovisne države i njezino priključenje Ruskoj Federaciji kao pod-entitet Ruske Federacije?”

05.00 U prva 24 sata otkako je Rusija naredila djelomičnu mobilizaciju, ruske novinske agencije javljaju da se prijavilo 10.000 rezervista.

Sergej Šojgu najavio je da će 300.000 rezervista biti poslano u Ukrajinu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DOKTOR MI JE REKAO “IMAŠ 36 GODINA, ALI JE TVOJE TIJELO STARO 75”: Jelena Tomašević o bolesti – Ima dana kada me sve boli – Senzacija

DOKTOR MI JE REKAO “IMAŠ 36 GODINA, ALI JE TVOJE TIJELO STARO 75”: Jelena Tomašević o bolesti – Ima dana kada me sve boli – Senzacija

Musa: Imao sam dosta ponuda, ali ova se ne odbija

Musa: Imao sam dosta ponuda, ali ova se ne odbija