in

Petar Grašo prvi put iskreno o roditeljstvu, pa otkrio šta mu punac Tonči najviše zamjera – Hayat Production

Petar Grašo prvi put iskreno o roditeljstvu, pa otkrio šta mu punac Tonči najviše zamjera – Hayat Production
Slatka-Tajna.Eu

Pjevač Petar Grašo i njegova 14 godina mlađa supruga Hana Huljić postali su roditelji ove godine, što je njihovu ljubav krunisalo najljepšim poklonom. Pjevač i kćerka njegovog dugogodišnjeg kolege Tončija Huljića vjenčali su se nekoliko mjeseci prije toga, ali o privatnosti porodično nisu radi da pričaju.

Petar Grašo je sada prvi put priznao kako se snašao u ulozi oca, iskreno i bez uljepšavanja.

  • Porodica je kroz moj život uvijek bila nukleus i polazna tačka svega, kao i luka kojoj se vraćam. Trudim se da budem dobar roditelj i partner. Kad te vodi ljubav dobre stvari se događaju same od sebe – priča Petar kroz osmijeh.

Punac mu je u jednom trenutku zamjerio što čitavo ljeto radi, skoro bez slobodnog dana, a on kaže da će ubuduće biti više sa porodicom jer je sada takva situacija.

  • S obzirom na to da sam non stop na putu, nisam imao previše zadataka ni prilike iskazati se. Ali, vjerujem da sam brižan i predan. Nadam se da ću napredovati i po tom pitanju, sa osmijehom kaže novopečeni otac kome pričajući o kćerki lice se ozari, a oči zacakle.

Uz njegove pjesme stasavale su mnoge generacije pa danas i neki novi klinci znaju hitove od prije dvije decenije.

Zanimalo nas je kako kćerkica Alba reaguje na njegov glas i da li joj pjeva uspavanke.

  • Pjevušim joj dok je uspavljujem, za sada joj se sviđa moj glas. Iako je ovaj posao ponekad naporan, ja suštinski obožavam da sviram. Ovo nam je najradnija godina ikad, ali koliko god je iscrpljujuće toliko je lijepo svirati pred punim trgovima i arenama. Trudim se očuvati zdravlje na način da uzimam puno vitamina i idem u teretanu kad uhvatim slobodnog vremena. Nemojmo zaboraviti ni 2-3 čaše crnog vina uz obrok – u svom maniru preporučuje popularni pjevač.

Petar sa Hanom i kćerkicom živi u gradu, ali se trudi da dosta vremena provodi u prirodi kako bi napunio baterije i odmorio se od gradske vreve.

On kaže da nije jedan od onih gradskih momaka koji su se otuđili od prirode.

  • Odlasci u prirodu su za mene krucijalni za prikupljanje energije između koncerata koji uz putovanja dosta iscrpe – otkriva pjevač koji pokušava svojim primerom da ukaže na važnost očuvanja prirode:
  • Trudim se prije svega da je ne zagađujem ni na koji način.

Na pitanje koliko je teško ljudima koji se bave Petrovim poslom da budu u skladu sa prirodom, odgovora:

  • Imam sreću da jako puno putujem i u skladu sa time imam prilike vidjeti puno raznolikih pejzaža. Nisam uvijek u prilici biti u prirodi dok sam na turneji, ali dogode se neka mjesta koje nude i takav vid ljepote koje ne propuštam.

Kako kaže, bijeg u prirodu je zapravo jedna vrsta psihoterapije za brz život.

  • Apsolutno da. Svaki slobodan trenutak trudim se biti na svom brodu na morskoj pučini i loviti satima ribe u tišini. Tog trenutka zaista osjećam regeneraciju cijelog sebe. Kako na tjelesnom tako i na duhovnom nivou – iskren je Petar, a zatim otkriva šta ga to inspiriše:
  • Ljudi i odnosi među njima – kazao je.

(express/blic)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Galenika partner ovogodišnjeg događaja „Race for the cure“

Galenika partner ovogodišnjeg događaja „Race for the cure“

MIJENJALA DOTRAJALE SILIKONE: Sandra Afrika dobila željeni efekat i bujnije poprsje

MIJENJALA DOTRAJALE SILIKONE: Sandra Afrika dobila željeni efekat i bujnije poprsje