in

Sport ispred rezultata: Oprema iz Mozzarta za OFK Mladost Ilidža

Slatka-Tajna.Eu

 Do sada im se pridružilo oko 110 polaznika, a među njima i osam djevojčica koje ravnopravno igraju sa dječacima. Takmiče se u Ligi Kantona Sarajevo u sedam takmičarskih kategorija, ali bez bodova, tabela, pobjednika i gubitnika. Ljubav prema fudbalu im je u prvom planu, pa za poraz ne znaju. Takav sportski duh prepoznali su u Mozzartu i odlučili da ih nagrade novom opremom.

-Zahvalio bih se kompaniji Mozzart, ovo je za nas velika donacija, posebno značajna za rad sa omladincima. Do sada smo opremu nabavljali uz pomoć roditelja djece koju treniramo, a ovaj gest nas je oduševio jer smo dobili sve što je zaista potrebno za rad jednoj školi fudbala. Vidimo da Mozzart ulaže u sport- od klubova u Premijer ligi, pa do najnižeg ranga i to je za neizmjerno poštovanje i zahvalnost- kaže Miralem Holjan, direktor Škole fudbala OFK Mladost Ilidža.

Iako rasterećeni straha od poraza i borbe za pobjedom, ovoj ekipi ambicija ne manjka. Redovno treniraju, igraju dvokružni sistem u jesenjem i proljećnom dijelu sezone, a na kraju imaju ceremoniju dodjele medalja i pehara za sve učesnike.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U narednom periodu žele da formiraju sve selekcije- pionira, kadeta, juniora, pa i seniora jednog dana…

Podršku na tom putu imaju od opštine Ilidža i saveza kojem pripadaju, a poseban vjetar u leđa im je, kažu, podrška društveno odgovorne kompanije Mozzart.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Koliko je optuženih za ratni zločin nedostupno pravosuđu BiH?

Ne kupujte namirnice kad su vam “gladne oči”