in

JEDINA SAM VIDJELA TOMU NA SAMRTI: Vera Matović otkrila kako su izgledali posljednji dani velikog pjevača

JEDINA SAM VIDJELA TOMU NA SAMRTI: Vera Matović otkrila kako su izgledali posljednji dani velikog pjevača
Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica Vera Matović jedna je od estradnih umjetnica koja iza sebe ima 50 godina dugu karijeru i veliki broj hitova iza sebe.

Ona je gostovala u emisiji Sceniranje na Kurir televiziji gdje se dotakla jedine neispričane priče o Tomi Zdravkoviću.

10 DANA JE BIO VAN SEBE, OPIJAO SE, PLAKAO: Toma Zdravković je imao četiri žene, samo jednoj je posvetio pjesmu, razbolio se nakon razvoda

Gordana Zdravković je imala želju da Vera Matović ispriča priču o Tomi Zdravkoviću. Međutim, iako je ispričana ona se nije našla u knjizi 68. neispričanih priča o Tomi Zdravkoviću.

-Gocina je bila želja da to iznesem javno. Kada je trebala knjiga da se piše o Tomi, pozvao me je jedan novinar i rekao mi je ovako. Vera, supruga Tomina, Goca je poželjela da ispriča priču o njemu i rekla je da posjetim Veru Matović. Ja sam tom novinaru sve ispričala tom novinaru, ali evo i sad ću ponovo – rekla je pjevačica.

-Toma i ja smo 1991. godine bili na televiziji Studija B. Pozvao nas je Draško Aćimović u jednu emisiju i prije toga smo ja i Toma radili manje-više. To je bilo u maju mjesecu te 91. godine. Družili smo se i pjevali, a Toma me je samo posmatrao. Nakon toga je krenuo svako na svoju stranu, mada ono što ja nisam znala je da je Toma nakon par dana završio u bolnici. Mjesec dana prije njegove smrti, negdje krajem augusta, kad sam ponovo bila u Beogradu, moj suprug Raca mi je rekao da je Toma teško bolestan i da je na VMA. Istog trenutka sam pojurila u bolnicu, a usput sam kupila dvije kese pune sitnica za pacijente i medicinske sestre – rekla je pjevačica.

-Kada sam ušla tamo prišla sam sestrama i tražila Tomu, one su mi rekle da pričekam jer je na dijalizi. Kada je došao, rekao mi je: “Lutko moja, ajde uđi”. Ušla sam, a on je legao na krevet i nastavio: “Pričali su mi i rekli su mi da si ti najbolja žena na estradi, ali što ti ja sada ovo pričam? Pričam ti jer sam ja 3 mjeseca ovdje i niko mi nije došao, a ti si prva” – rekla je pjevačica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Nisam mogla da vjerujem. To je on ispričao njegovoj supruzi Goci i zato je tražila da se to nađe u knjizi. Međutim, Draško Aćimović me pozove ponovo jer je izašla Tomina knjiga i ja pristanem da dođem zbog Tome. Kada sam stigla, uzela sam knjigu, ali nije bio dio Veri Matović. Zašto? Čim nije billa istina iznijeta, to mene više nije zanimalo – rekla je pjevačica.

(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kontroverzni fudbaler pobjegao od novca: Raskinuo luksuzni ugovor i vratio se kući da igra u blatu

Kontroverzni fudbaler pobjegao od novca: Raskinuo luksuzni ugovor i vratio se kući da igra u blatu

Brza rol-pita od lisnatog tijesta

Brza rol-pita od lisnatog tijesta