in

ISTINA O PORIJEKLU SORAJE VUČELIĆ: Odrasla u domu, bila na čelu opasnog klana

ISTINA O PORIJEKLU SORAJE VUČELIĆ: Odrasla u domu, bila na čelu opasnog klana
Slatka-Tajna.Eu

Nije tajna da je starleta Soraja Vučelić imala teško djetinjstvo.

Naime, ona je odrasla u domu za nezbrinutu djecu u blizini Herceg Novog, a nakon toga je bila u hraniteljskoj porodici, o čemu nije javno pričala.

Srbijanskim medijima, javila se djevojka koja je također bila štićenica doma “Mladost” i navodno poznaje Soraju iz tog perioda, dok je živjela u Bijeloj, nadomak Herceg Novog. Ona je ispričala da je Soraja bila jako problematična i da je maltretirala sve oko sebe.

-I ja sam kao i Soraja bila u domu baš u vrijeme kada je i ona tamo živjela. To je bilo 1993-94. godine. Ona se nije dugo zadržala u Bijeloj. Za to vrijeme ostala je upamćena kao pravi harambaša. Imala je svoju bandu, dok je ona bila na čelu tog klana. Odmah se izdvojila od ostalih djevojčica, pa je tako maltretirala sve one koji nisu htjeli da je slušaju. Bila je strah i trepet za sve štićenike jer je bila miljenica starijih dječaka u domu – priča djevojka, koja je insistirala na anonimnosti zbog straha za svoju bezbjednost.

-Mi smo mogle često da izlazimo jer je naš dom bio otvorenog tipa, na obali mora. Kada je imala slobodno vrijeme, šetala je Baošićima kao da ga je osvojila. Nikada nije išla sama, uvijek je bila u pratnji drugih djevojčica, koje su u nju gledale kao u boga i slijepo je slušale. Niko nije smio da je poprijeko pogleda, jer bi u suprotnom odmah počela da se tuče. Niko nije smio da joj se suprotstavi upravo zbog opasnih domaca koji su je štitili. Sjećam se da je jednom djevojčicu koja je došla na ljetovanje sa porodicom bez ikakvih razloga napala. Unosila joj se u facu i prijetila joj je, da su se i stariji umiješali i pokušali da je smire. U sekundi su se stvorili drugi domci, koji su opkolili djevojčicu, a veći incident je izbjegnut kada se umiješao jedan mještanin koji je poznavao Saru i uspio da je smiri da ne napravi belaj većih razmjera. Kada je napustila dom, svi su odahnuli i lakše se živjelo – rekla je bivša štićenica za “Kurir”.

Na kraju je djevojka je istakla kako Soraja izgledala u tom periodu.

-Bila je visoka mršavica i oduvijek se oblačila izazovno za svoje godine, što se sviđalo dječacima, pa su svi jurili za njom. I od tad se znalo da će postati opasna, nisam se uopšte iznenadila kada sam je poslije mnogo godina vidjela na televiziji. Ja se nikada nisam družila s njom, izbjegavala sam je, tako da nismo imale problem – završava bivša štićenica za gorepomenuti portal.

Soraja se rodila se u Kninu 1986, a njenu majku Anku roditelji su izbacili iz kuće kada su saznali da je trudna jer se nisu slagali sa njenim izborom. Iako su se prvo preselile u Bar, Anka nije imala od čega da je izdržava, pa ju je poslala u hraniteljsku porodicu u Vojvodini.

Ipak, zbog daljine, susreti majke i kćerke nisu bili mogući, tako da je Anka poslije nekoliko mjeseci Soraju smjestila u dom za nezbrinutu djecu u Bijeloj, pisali su mediji tada.

(Express/Espreso)

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Strijelac za vikend: Petev uputio naknadni poziv

Strijelac za vikend: Petev uputio naknadni poziv

3 razloga zašto treba da jedete kruške svaki dan

3 razloga zašto treba da jedete kruške svaki dan