in

MINISTRICA TURKOVIĆ ODMAH UPOZORILA: ‘Ozbiljno smo zabrinuti zbog namjere hrvatskog predsjednika…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/turkovic-milanovic.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/turkovic-milanovic.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiva”,”bg”:”cfc2b7″}]

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković objavila je na svom Twitter nalogu da postoji “ozbiljna zabrinutost” zbog namjera hrvatskog predsjednika koje je danas prezentirao, a tiču se slanja hrvatskih oružanih snaga u BiH.

“Ozbiljno smo zabrinuti zbog namjere hrvatskog predsjednika da pošalje hrvatske vojnike u Bosnu i Hercegovinu, u sklopu misije Althea EUFOR/NATO u Bosni i Hercegovini, uz istovremeno negiranje genocida počinjenog u Srebrenici”, poručila je ministrica Turković. 

 Ona je uz objavu prikačila i protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH koja je nedavno upućena Hrvatskoj nakon što je procurila vijest da je Milanović u Sloveniji negirao genocid i haške presude, o čemu je “Slobodna Bosna” ranije detaljno izvijestila. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ambasador Hrvatske, po naredbi ministra Gordana Grlića Radmana, odbio je primiti protestnu notu, objavljeno je iz Ambasade. 

Milanović je i danas ponovio zahtjev da Hrvatska bude dio ili EUFOR-a ili NATO-a u BiH i poručio da se o tome ne pita ni Sarajevo, ni Beograd, ali ni Pariz.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UFC tuča iza scene dobija obrat, Dijaz objavio novi video

Bendtner otkrio zašto je zbog jedne sponzoruše počeo da plaća eskort djevojke: “To je sigurnije…”