in

Kako ukrasiti zid: Tattoo uz krečenje

Kako ukrasiti zid: Tattoo uz krečenje
Slatka-Tajna.Eu

Dekoriranje zidova može unijeti vrlo uzbudljive promjene u ambijent, ovisno o izboru motiva. Postoji više načina da se dekoracija koja podsjeća na tattoo izvede na zidnoj površini. Onom ko ima vještu ruku bit će dovoljno malo mašte. Možete koristiti i šablone koji su danas dostupni u farbarama, ili, jednostavno, kupiti gotove stikere, koji su također dostupni u specijalnim radnjama.

Crtež

Olovkom iscrtajte, a potom molerskom trakom oivičite površinu koju želite da obojite. Zatim nanesite boju četkom.

Dekorativne naljepnice

Gotove naljepnice mogu zamijeniti oslikane motive, postavljaju se lako i brzo. Zidna površina ne bi smjela biti hrapava niti svježe ofarbana, a prije postavljanja zidnih naljepnica obavezno očistite zid suhom krpom bez dodatnih sredstava, kako biste skinuli prašinu i nečistoće s njega.

Šabloni

Pomoću gotovih šablona kupljenih u farbari možete izvesti i složenije motive.

Drveni ukrasi

Ukoliko ste u potrazi za unikatnom i upečatljivom dekoracijom za zidove koja će biti vaših ruku djelo, pogledajte pet kreativnih ideja kako napraviti drvene ukrase za zid.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Karta svijeta na komadu drveta

Komad drveta ošmirglajte i prefarbajte, da biste mu dali rustičan i pohaban izgled. Na njega onda možete zalijepiti izrezanu mapu svijeta ili postaviti stencil mape preko drveta pa prefarbati praznine bijelom farbom. Sačekajte da se farba osuši pa uklonite stencil i vaš zidni ukras je spreman.

Zidne slike

Najčešći izbor i prvo što nam padne na pamet kad pomislimo na ukrašavanje zidova jesu zidne slike. Umjetničke slike, fotografije, posteri, mozaici, crteži, samostalni ili u galeriji, neizbježne su dekoracije za zid svakog modernog doma.

Ukrasni satovi

Zidni satovi su dio našeg doma otkako su izmišljeni i gotovo da ne postoji kuća koja nema bar jedan zidni sat. U početku su služili samo u praktičnu svrhu, ali vrlo brzo su prepoznati kao vrijedan dekorativni element. S vremenom su se prilagođavali trendovima, a danas je ih je moguće naći u bezbroj stilova, veličina i materijala.

The post Kako ukrasiti zid: Tattoo uz krečenje appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Navijači Hoffenheima se naklonili Erminu Bičakčiću

Navijači Hoffenheima se naklonili Erminu Bičakčiću

Stajala je rame uz rame sa Šabanom, zbog batina završila u šok sobi: Sad je nikad ne bi prepoznali

Stajala je rame uz rame sa Šabanom, zbog batina završila u šok sobi: Sad je nikad ne bi prepoznali