in

Džanan će igrati veliku ulogu u Real Madridu: Musa nastavio sa fantastičnim partijama

Džanan će igrati veliku ulogu u Real Madridu: Musa nastavio sa fantastičnim partijama
Slatka-Tajna.Eu
Džanan će igrati veliku ulogu u Real Madridu: Musa nastavio sa fantastičnim partijama

Razgovarao: Tarik Šatara

Košarkaški klub Bosna već godinama je u teškoj situaciji.

Klub koji je nekada bio prvak Evrope, klub koji je godinama punio kako svoju, tako i tuđe dvorane – protekle sezone doživio je da rezultatima na parketu zasluži ispadanje iz Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, odnosno iz najjačeg ranga košarke u našoj zemlji.

Od samog rezultata u prošloj sezoni, gore su sve one finansijske i druge nedaće s kojima se Bosna susreće. A najgora je, vjerovatno, nebriga i nezainteresovanost onih koji bi mogli pomoći klubu, ali i sportske javnosti te publike općenito.

Ipak, uprkos navedenom rezultatu u protekloj sezoni, postoji velika šansa da Studenti ostanu u elitnom rangu bosanskohercegovačke košarke.

O svemu tome za portal Sportske.ba govorio je predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić.

Na parketu je Bosna prošle sezone nažalost ispala, ali postoji mogućnost da i narednu sezonu igrate u najjačem rangu. Imate li zvanične informacije iz Saveza o tome? Ukoliko ne, kada očekivati te informacije iz KS BiH? Prvenstvo se bliži…

– Još je 21 dan do početka Prvenstva , no potvrde o početku još nema, kao ni o učesnicima Prvenstva. Upravni odbor Saveza nema kvorum da donese bilo kakvu odluku, tako da ćemo morati čekati Skupštinu Saveza, a kada će se održati, nije mi poznato. Košarkaški savez Kantona Sarajevo i Košarkaški savez Zeničko-dobojskog kantona moraju dati svoje predstavnike u državni Savez. Mi bismo u svakom slučaju trebali igrati Prvenstvo BiH.

FOTO: Facebook/KK Bosna

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nezaobilazna tema su finansije. Postoje li naznake budžeta za narednu sezonu? Kakva je situacija po pitanju pomoći od kantonalne i gradske vlasti? Nedavno ste imali zajednička obraćanja sa drugim sarajevskim sportskim gigantima…

– Javnosti je demonstrirano da ima novca na svim nivoima vlasti, čemu smo svjedoci u posljednjih mjesec dana. Bez posebnih procedura, pravilnika ili ne daj Bože Javnog poziva. Dakle, sve se zasniva na dobroj volji i dnevno-političkim interesima… o nadolazećim Izborima ne treba trošiti riječi. Mi ćemo čekati zvanični stav KSBiH i nastojati da “odobrovoljimo” vladare budžetskih sredstava. Nismo miljenici naprijed spomenutih, već godinama, ali ne odustajemo. Jeste da nismo ničiji po pitanju političke etikete, zato je i patnja svake godine. Svi smo mi Bosna!

Postoji li ekipa trenutno, imate li košarkaša u svom rosteru?

– Čekaju momci na rasplet situacije, a dokle – ne znamo. Nećemo počinjati išta na lažna obećanja. Dosta je bilo varanja, svjesnog, namjernog…

Za kraj: Ukoliko i naredne sezone budete nastupali u Prvenstvu BiH, pa ukoliko i dobijete pomoć iz budžeta – ima li naznaka da će se Bosnino stanje u budućnosti popraviti, prije svega finansijski?

– Nažalost, nije problem samo u ignorisanju institucija, nego i svjesnom i namjernom sabotiranju sponzorskih angažmana. Pa i sada, ne zaziru sponzori od kluba nego od politike.

(Sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U 24 sata pale rekordne 192 litre kiše po četvornome metru

U 24 sata pale rekordne 192 litre kiše po četvornome metru

Renata Milaković nas vodi kroz svoj moderni dom u Grčkoj

Renata Milaković nas vodi kroz svoj moderni dom u Grčkoj