in

Fudbalski boem postao konobar: “Ovo nije moj fudbal, gleda se samo broj pratitelja na Instagramu”

Slatka-Tajna.Eu

Društvene mreže ušle u sve pore života, ako nešto nije objavljeno javno kao da se i nije desilo. To je nepisano pravilo modernog načina života.

Na društvenim mrežama je aktivan svojevremeno jedan od najboljih napadača Serije A, i to u vremenu kada je italijansko prvenstvo bilo na svom vrhuncu. Nije igrao za velikane, ali ih je redovno rušio.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Govorimo o Dariju Hubneru, heroju nekog drugog vremena. Istinskom fudbalskom boemu koji nije letio za slavom već je želio da igra fudbal i ništa drugo.

Hubner je ljubiteljima fudbala poznat po igrama u dresu Brescije. U Seriji A je debitovao sa 30 godina, ali nekoliko sezona mu je bilo dovoljno da ostavi neizbrisiv trag.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Popularni Bizon je u sezoni 2001/2002 bio najbolji strijelac Serije A sa 24 gola. Tada je nastupao za Piacenzu. Bio je poznat po odličnoj završnici kako nogom tako i glavom.

Kada je igrao najbolji fudbal života bio je na probi u Milanu. Rossoneri predvođeni Carlom Ancelottijem su tih godina gradili najbolji tim na svijetu, ali je Hubner ostao vijeran svojim porocima.

Dnevno bi puštio 30 cigareta, a uoči svake utakmice kao “zagrijavanje” popio bi limenku piva. Na terenu bi poslije toga počeo briljirati.

Carlo Ancelotti ga je poveo na američku turneju s Milanom. Tada je nastala legendarna anegdota.

“Završilo je prvo poluvrijeme jedne utakmice. Kad sam ušo u svlačionicu tražio sam Hubnera, nisam ga mogap pronaći. Pitao sam igrače gdje je, rekli su mi da je iza tuš kabine”, prisjetio se Carlo Ancelotti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Otvorio sam vrata, vidio sam ga kako puši Marlboro i pored sebe je imao malu limenku piva koju je donio iz hotela. Pitao sam ga šta radi, igra da bi ostao u Milanu, a puši i pije u svlačionici.”

“Gledao me i mirno mi rekao: ‘Treneru iskreno radim ovo cijeli život i ako to ne uradim neću moći dati svoj maksimum. A što se tiče Milana ovdje sam došao samo radi reklame da produžim karijeru na dvije ili tri godine. Tad već planiram odmarati na svom selu. I treće želite li cigaretu’. Kada mi je to rekao cijela svlačionica se počela smijati.”

“Takav je bio Dario. Mislio je samo na to da se osjeća dobro”, kazao je Ancelotti svojevremeno.

Nakon odlaska u penziju Hubner je ostao skroman i ponizan. Od fudbala i nije zaradio previše novca. Ono što je zaradio uložio je u otvaranje kafića.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako je vlasnik uopšte se ne stidi zavezati kecelju i uslužiti svoje mušterije. Slavan i popularna, ali istovremeno potpuno normalan.

“Današnji fudbal nije moj fudbal, danas je samo važan broj pratitelja na Instagramu, Facebooku…”, kazao je Hubner u jednom od posljednjih intervjua.

Mnogi će se složiti da čuveni napadač ima pravo. Generacije koje dolaze i mlađi narašataji puno više obraćaju pažnju na društvene mreže te poslije prvog potpisa profesionalog ugovora odmah umisle da su zvijezde što se na kraju odrazi i na njihove karijere.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SREĆI NEMA KRAJA: Gute Marinković i Elena Milenkovska postali roditelji po drugi put

Noževi, nacistički pozdravi i neredi: Ovako su navijači Dinama divljali Milanom