in

Bojana Golubović, pjevačica koja je u startu stekla simpatije Marine Tucaković: Ne gradim karijeru kao Tea Tirović, ali cijenim ono što radi Aleksandra Prijović – Ekspanzija.com

Bojana Golubović, pjevačica koja je u startu stekla simpatije Marine Tucaković: Ne gradim karijeru kao Tea Tirović, ali cijenim ono što radi Aleksandra Prijović – Ekspanzija.com
Slatka-Tajna.Eu

Bojana Golubović, zgodna, lijepa i prije svega izuzetno karizmatična, atraktivna Novosađanka sa 19 godina nastupila je u regionalnom muzičkom takmičenju „Pinkove zvijezde“.

Nakon toga njena karijera je krenula uzlaznom linijom, snimila je nekoliko covera, a ovih dana radi i na svojoj prvoj pjesmi.

Bojana inače sa porodicom, suprugom Slavenom i malom bebom od 11 mjeseci, zadnjih  godinu dana živi u njemačkom gradu Mannhei-u, a sreli smo je kada je gostovala na otvaranju novog renomiranog caffe-cluba „Black Diamond“ u gradu Offenbacu.

-Moj nastup u Pinkovim zvijezdama imao je prije svega veoma posebnu ulogu, a to je da na ljude prenesem pozitivnu energiju. Nisam očekivala finale,ali sam ipak došla do finala. Išla sam iz kruga u krug, i sve sam mislila ispast ću u slijedećem,pa sam se svakom novom radovala,tek toliko da se čuje za mene. Na kraju tog takmičenja razmišljala sam o snimanju prve pjesme,ali ipak nisam htjela ,prije svega zbog toga što sam bila mlada.  Imala sam odmah ponudu da snimim pjesmu,ali nije mi se svidjeo tekst pjesme koji je išao ovako: „Htio si me cijelu, mazni me cijelu“, ali zaista se u tome nisam pronašla. Ono što je posebno zanimljivo, sada već pokojna Marina Tucaković, mi je baš ponudila tu pjesmu jer je vjerovala u mene. Ja sam joj se zahvalila i rekla sam da za snimanje prve pjesme nisam spremna, ali sam isto tako rekla, da je tekst  bio malo bolji možda bi se i desilo snimanje. Nisam htjela da snimim baš po svaku cijenu nešto što je sad u trendu i da bude kratkoročni hit. Željala sam nešto što će da traje. Po meni je Aleksandra Prijović pravi primjer kako treba karijera da se gradi. Nije pjevala neke jeftine tekstove samo da bude poznata. Ona je oličenje poštenog i stihijskog rada i uspjeha. Mnogi su mi govorili, kako sam mogla da odbijem jednu Marinu Tucaković, ali eto mogla sam, i ne žalim zbog toga – rekla nam je na početku razgovora Bojana Golubović.

Do sada si snimila nekoliko covera,a posebno si emotivno otpjevala stari hit Tome Zdravkovića „Za Ljiljanu“. Zašto baš Toma i baš ta pjesma, zašto muška pjesma?

-Od kako sam došla u Njemačku pretežno radim sama i pjevam muške pjesme, dakle nemam muškog kolegu. I svaki put kada bi počela da pjevam pjesmu „Za Ljiljanu“, muzika stane, ja stanem i cijela diskoteka, restoran, club ili kafana pjeva horski tu pjesmu. To su takvi momenti, takav adrenalin koji proradi u ljudima i onda sam odlučila i da je snimim. Snimila sam je u piano verziji, jer se tako osjeća bolja emocija. Snimila sam je u Stugarttu sa Darkom Pijanom.  Obzirom da sam jako temperamentna imali smo malo problema sa snimanjem spota. Morala sam malo lakše da hodam, da budem u ritmu pjesme.

Snimala si još neke covere?

-Da jesam, a radi se o jednoj baš staroj pjesmi Dragane Mirković „Nije tebi do mene“, pa od Marte Savić „Ikad ili nikad“ i Bit ću tvoja il me neće biti“, a tu sam snimila sa Stefanom Kosmajcem.

Neke starije kolege, pjevače se žale kako vi mladi pjevači snimate covere već poznatih pjesama, a samo da nove ne bi plaćali?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Ja se sa tim ne bi složila. Mi i u covere ulažemo novac. Trebaju se platiti autorska prava,a od svakoga se ne mogu dobiti autorska prava. Pa snimanje, studio , muzičari, sve se to plaća. Ja sam covere namjenski snimila jer se ja sedam osam godina nisam uopšte pojavljivala u javnosti. Poslije takmičenja odbila sam još dosta pjesama, odbila sam ulazak u neke rijaliti programe, ništa me nije interesovalo. Htjela sam laganim putem da stvaram svoju karijeru. Snimat ću još neke nove covere,a bit će i moja prva pjesma. Treba mi baš dobar, jak tekst,a u  kojem ću ja da pokažem sve ono što znam i da bude hit.

Dolaziš iz novog Sada kao i Tea Tairović. Želiš li njen uspjeh ili ipak malo suptilnije, laganije i sigurnije?

-Ja Teu poznajem i ona ide nekim malo drugačijim putem od mog. Ja skidam kapu i imam poštovanje prema svakome ko napravi dobar posao, a Tea je napravila. Svako treba da odgovara za ono svoje što prezentuje. Ja ne vidim sebe u tom pravcu,a  opet nemam ništa protiv. Više bih voljela da idem putem Aleksandre Prijović. Ja često kažem, da sam rođena u vrijeme Snežane Đurišić, bila bi to mnogo bolja vremena za mene. Ovo sada je sve u smjeru, lake pare, lake žene, laka roba i mene sve to odbija u ovom poslu. Sve me je to par puta vraćalo nazad, čak sam htjela i da odustanem od muzike i pjevanja. Ali, onda pomislim, pa dobila sam dar od boga i treba to da iskoristim. A, onda vidim da danas svako živ pjeva, uzimaju na svemu tome veliki novac,ali opet nije moj put. Želim nešto mirnije, ali to mirnije nije što je traženo na tržištu. Danas su svi navikli da su pjevačice jeftine i skinute skoro do gole kože,a ja zaista nisam u tom filmu. Imala sam bezbroj situacija da se popenjem na sto, da nekom sjedim u krilu ili da mi stavlja novac u grudi. Sve sam to na kulturan način eskivirala, došla sam da pjevam, a ne da se ponižavam“.

Da li si radila neku estetiku na sebi?

-Ne, nisam i ne znam da li ću ikada to da radim. Volim sve prirodno,a moja vesela narav je moje najveće oružje“.

Tu večer na otvaranju caffe-cluba u Offenbachu Bojana je napravila „muzički lom“, a vlasnici Zoran i Šejla bili su i više nego zadovoljni Bojanom, njenim kolegom i pratećim bendom.

Bato Šišić

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Amar Gegić predstavljen u novom klubu

Amar Gegić predstavljen u novom klubu

“ISKRENO SAUČEŠĆE EMILU I NJEGOVOJ PORODICI” Evo šta se napolju desilo, Janjuš objavio

“ISKRENO SAUČEŠĆE EMILU I NJEGOVOJ PORODICI” Evo šta se napolju desilo, Janjuš objavio