in

Sjednica IO Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo: Tresla se gora, rodio se miš

Sjednica IO Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo: Tresla se gora, rodio se miš
Slatka-Tajna.Eu
Sjednica IO Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo: Tresla se gora, rodio se miš

“Tresla se gora, rodio se miš” – stara je izreka koja se koristi na našim prostorima, a koja opisuje današnju pompezno najvljivanu sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Nakon što je predstavnik Fudbalsko saveza Kantona Sarajevo u Izvršnom odboru, u ovom slučaju Komitetu za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Fuad Čolpa, svojim glasom omogučio da se prihvati ponuda za odigravanje prijateljskog susreta Zmajeva sa Rusijom, najavljeno je vanredno zasjedanje Izvršnog odbora FS Kantona Sarajevo.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pompezne najave probudile su nadu kod većeg dijela bh. javnosti, koja nažalost dobro ne poznaje procese odlučivanje, pa samim tim nije ni bila svjesna da IO FS Kantona Sarajevo, osim osude zbog prihvatanja ponude Fudbalskog saveza Rusije te zahtjeva da se odluke poništi, zapravo ne posjeduje moć da bilo šta drugo uradi.

Čak ni da “kazni” Fuada Čolpu, koji predstavlja FS Kantona Sarajevo u bosanskohercegovačkoj vladi, odnosno da “potegne” pitanje njegove smjene o kojoj po Statutu Fudbalskog saveza BiH odlučuju samo članovi Skupštine krovne kuće bosanskohercegovačkog fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo je na današnjoj tematskoj sjednici održanoj dana 13.09.2022. godine, povodom nedavno donesene odluke Odbora za hitnost NS/FS BiH o odigravanju prijateljske utakmice nogometne reprezentacije BIH sa Rusijom, donio jednoglasan zaključak kojim se protivi pomenutoj Odluci Odbora za hitne potrebe NS/FS BiH, za koju smatra da nije bilo vrijeme za njeno donošenje, te je zahtjeva da Izvršni odbor NS/FS BiH istu hitno stavi van snage, ili najkasnije na narednoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH 23.09.2022. godine, a prije odigravanja utakmica reprezentacije BiH u Ligi nacija”, naveli su iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

I upravo zato se i pored toga što su iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo održali sjednicu i učinili jedino što je u njihovoj moći, može se reći da se “tresla gora, a rodio miš”.

Čolpa će i dalje predstavljati FS Kantona Sarajevo u bosanskohercegovačkoj vladi, odluka se, to je valjda jasno i pticama na grani, neće povući, a ukoliko UEFA- i FIFA-e ozbiljno ne zaprijete bosanskohercegovačkoj fudbalskoj vladi, utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine biće odigrana 19. novembra u St. Petersburgu, kako je i planirano.

A, koji igrači će nastupati za Zmajeve u pomenutom meču vjerovatno se neće znati do polaska za Rusiju. Džeko i Pjanić su “najavili” da neće biti u avionu za St. Petersburg, Ahmedhodžić i još neki su jasno poručili da se protive odigravanju meča.

Predstavnici “H komponente” u Fudbalskom savezu BiH i i dalje mudro šute

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prošao je još jedan dan. Otrovne strelice bosanskohercegovačke javnosti i dalje su usmjerene na pomenutog Čolpu i Irfana Durića (zbog toga što je prisustvovao sjednici), drugog člana Odbora za hitnost iz “B komponente” te na prvog čovjeka bosanskohercegovačke sfudbalske vlade Vicu Zeljkovića. 

A, Ivana Beusa i Dragana Soldu, članove Odbora za hitnost koji su također glasali za prihvatanje ponude Fudbalskog saveza Rusije niko ni ne spominje. Soldo i Beus ne odgovaraju na pozive i poruke što znači da ih stav većeg dijela bosanskohercegovačke javnosti uopće ne zanima.

Mudro su se sakrili, čekaju da se situacija smiri, a upravo je njihov stav po ovom pitanju za dubinsku analizu. Soldo i Beus predstavljaju “H komponentu”, odnosno hrvatski narod u Fudbalskom savezu BiH i s obzirom na učestalu praksu u svim sferama, slijede i stavove iz susjedne nam države Hrvatske.

A, Vlada Republike Hrvatske, pa samim tim i Fudbalski savez, jasno su se odredili prema agresiji Rusije na Ukrajinu. Hrvatska slijedi stavove Evropske unije, pa se s pravom postavlja pitanje zbog čega, odnosno kojih interesa, su Soldo i Beus svoj glas dali “prijateljstvu” sa Rusijom.

Vjerovatno nikada nećemo saznati, no odgovore ćemo tražiti. 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Da li je znoj budućnost praćenja zdravlja?

Da li je znoj budućnost praćenja zdravlja?

Lijes s tijelom kraljice Elizabete II. stigao u Buckinghamsku palaču

Lijes s tijelom kraljice Elizabete II. stigao u Buckinghamsku palaču