in

Sebija zbog klevete mora platiti 10 500 KM / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu prema kojoj direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović mora platiti Zehri Dizdarević naknadu od 10.500 KM, piše Avaz.

Dizdarević je podnijela tužbu zbog klevete protiv direktorice KCUS Sebije Izetbegović radi naknade nematerijalne štete, vrijednost spora 10.500 KM.

U tužbi se navodi da je nakon smrti pacijenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na službenom Web portalu prvooptuženog objavljeno priopćenje za javnost pod nazivom “Rukovodstvo KCUS-a traži da tužiteljstvo proširi istragu u slučaju smrti doktora Šefika Pašagića”.

U navedenom priopćenju se navodi kako je tužiteljica u više navrata u javnosti izjavljivala da je bila u komunikaciji sa pacijentom KCUS-a inicijala Š.P., te da generalna direktorica, direktori disciplina i šefovi klinika imaju saznanja da je tužiteljica istog pacijenta liječila u kućnim uvjetima, privatno.

Foto: Avaz.ba / Presuda

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Podsjetimo, Sebija Izetbegović je u prosincu prošle godine izgubila još jednu tužbu protiv Zehre Dizdarević.

Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla kako sumnja u njen akademski put, odnosno njeno stjecanje diploma i akademskih zvanja. U navedenoj tužbi, Izetbegović je tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 KM odštete za klevetu.

Međutim, Općinski sud je donio prvostupanjsku presudu prema kojoj je direktorica KCUS-a morala platiti sudske troškove ovog postupka u iznosu od 1.895 KM.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dr. Zo novim singlom poručio “Hoćemo promjene” – Hayat Production

Šerif Konjević je sve svoje bogatstvo ostavio jednoj osobi – Senzacija