in

Dominacija Bosanaca na spisku mlade reprezentacije Austrije

Slatka-Tajna.Eu

Mlada fudbalska reprezentacija Austrije odigrat će dvije prijateljske utakmice krajem ovog mjeseca, a poznat je i spisak igrača za ove susrete.

Naime, Austrija će 23. septembra igrati susret protiv Crne Gore, dok će 27. septembra odmjeriti snage protiv selekcije Walesa.

U21 selekcija Austrije ima čak četiri pozvana Bosanca – Muharem Husković, Adis Jašić, Benjamin Kanurić i Ervin Omić.

Muharem Husković (19) pokriva napadačke pozicije i ogromni je talenat. Trenutno nastupa za ekipu Austria Vienn, a Austrijanci su na vrijeme prepoznali o kakvom se igraču radi, te se našao na spisku njihove mlade reprezentacije.

Kada je riječ o Adisu Jašiću, on ima također tek 19 godina i već vrijedi 1,5 miliona eura. Trenutno nastupa u austrijskom Wolfsbergeru.

Benjamin Kanurić (19) je vezni fudbaler, a ovog ljeta promijenio je klub. Iz Rapida Vienne prešao je u Arminiju Bielefeld za 300.000 eura.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ervin Omić igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, također ima 19 godina. Za razliku od spomenuta tri fudbalera koji su igrali u Austriji, Ervin Omić je okusio i fudbalske čari u Italiji. 2019. godine je iz mlade selekcije Salzburga prešao u mladu ekipu Juventusa. U selekcijama Stare dame zadržao se do ovog ljeta, kada je napravio transfer u Wolfsberger.

Nema sumnje da bh. talenata ima na pretek, ali je pitanje koliko se naš Savez brine o tome.

The post Dominacija Bosanaca na spisku mlade reprezentacije Austrije appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAD ČLANOVI “BOMBAJ ŠTAMPE” PRAVE SVADBU: Amel Ćurić rasplesao i raspjevao zvanice

Ukrajina predstavila prijedloge za poslijeratnu sigurnost