in

ADNAN BABAJIĆ: Pomagao sam kolegama, a nisu mi rekli ni hvala

Slatka-Tajna.Eu

Adnan Babajić se nakon duge pauze vratio na scenu. Pjesma „Tebi je lako“ je dobila sjajan spot koji više liči na akcioni film. Pobjednik „Operacije trijumf“ je svoj život nastavio u Čikagu, a ovih dana je dolazio u rodno Živinice, Sarajevo, snimao spotove u Beogradu.

Adnan priča o tome ko ga je od kolega razočarao i zašto. Otkriva i to da li su baš svi nastupi u Americi tokom turneja popularnih pjevača ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Jesi li zadovoljan pjesmom „Tebi je lako“?

-Mogu reći da sam prezadovoljan. Čekao sam takvu pjesmu. Moram reći i to da je to baš moj stil. Otpjevao sam pjesmu sa dosta emocija i to se prepoznalo.

Kakve su prve reakcije i komentari publike?

-Ono što sam uspio da upratim dosta dobre. To je važno. Pjesma je tek izašla, tako da očekujem da će se tek slušati i da će to biti puno bolje nakon što prođe neki određeni vremenski period.

Očekuješ li da će pjesma postati hit?

-Ja se nadam da će pjesma postati hit. Sam tekst pjesme ima smisla, što je jako bitno. S druge strane, pjesma je unikatna i ne kopiram nikoga i ničiji stil.

Zašto je baš Alen Hasanović autor pjesme i kako je došlo do saradnje?

-Alen i ja smo vrlo sličnog senzibiliteta i razmišljamo na skoro identičan način. Svidjelo mi se par njegovih pjesma koje je izdao. Slušao sam i jako dobro zvuče. Pozvao sam ga odmah i vrlo lako i brzo smo se dogovorili oko saradnje.

Kako si se snašao na snimanju spota, koji obiluje pravim akcionim scenama?

-Bilo je u pojedinim momentima jako naporno i teško. Dosta zahtjevnih scena je trebalo snimiti. Što se mora nije teško, kako kažu ljudi. Ja sam se potrudio i dao sve od sebe da baš sve ispadne onako kako smo priželjkivali.

Jesi li zadovoljan nastupima i kako ide karijera?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-Nastupa ima i jako sam zadvoljan. Imam novi album koji će biti uskoro i objavljen, tako da su očekivanja da će još biti više poziva. U planu je i promo turneja po Americi.

Zašto si napravio dugu pauzu i nisi objavljivao nove pjesme?

-Razlog je jednostavan. Koronavirus je zavladao i sve zaustavio, a niko nije znao kada će pandemija biti završena. Nisam želio ulagati pare jer investicija nije bila sigurna. Nisam bio siguran niti sam znao da li ću i kada moći predstaviti nove pjesme publici i promovisati ih na pravi način.

Ko te je od kolega najviše razočarao?

-Ima ih dosta koji su me razočarali. Krivo mi je i žalim zbog toga što sam mnogima pomogao u Americi. Tražio sam im ekipe za spotove, ugostio ih u svojoj kući, čak i finansijski pomagao. Nikad nisu rekli ni hvala za sve što sam uradio.

Kakvi su planovi u narednom periodu?

-U planu je promocija novih pjesma, zasad sam fokusiran na to. Nakon pjesme „Tebi je lako“ uskoro ide druga pjesma. Nova pjesma „Ne mogu“ je već dobila i spot, tako da ću se maksimalno posvetiti reklamiranju i promociji novih pjesma.

U posljednje vrijeme se baviš organizacijom koncerata u Americi. Kakva je sutuacija i da li su baš sve dovarane krcate kako se to predstavlja u javnosti?

-Da, radim i taj posao. Mogu reći da su te piče o punim dvoranama čista laž. Čak i najveće zvijezde sa estradne scene su imale jako slabo posjećena koncerte po Americi.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ruski proračunski suficit se topi kako prihodi od energije padaju

MARKO OSMAKČIĆ: Neću da pričam o Viktorijinoj trudnoći i abortusu