in

RAT UŽIVO: Zastrašujući gubici ruske vojske na južnom bojištu, poruka Medvedevu iz Ukrajine – ‘Traži bunker u koji ćeš se sakriti…’

RAT UŽIVO: Zastrašujući gubici ruske vojske na južnom bojištu, poruka Medvedevu iz Ukrajine – ‘Traži bunker u koji ćeš se sakriti…’
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Zastrašujući gubici ruske vojske na južnom bojištu, poruka Medvedevu iz Ukrajine – ‘Traži bunker u koji ćeš se sakriti…’

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcg866axwaaweib.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcg866axwaaweib.jpg”,”caption”:””,”bg”:”1a1a1a”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfaacywiaab9hk.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfaacywiaab9hk.jpg”,”caption”:””,”bg”:”c7cdd3″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfs5wixeai6epl.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfs5wixeai6epl.jpg”,”caption”:””,”bg”:”6e6157″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcezcpewyaajmf6.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcezcpewyaajmf6.jpg”,”caption”:””,”bg”:”434848″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcgu5snx0amylct.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcgu5snx0amylct.jpg”,”caption”:””,”bg”:”3a3627″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcgkolyxkaecyqh.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcgkolyxkaecyqh.jpg”,”caption”:””,”bg”:”837969″}]

10:51 Rusija je uhapsila glavnog menadžera zrakoplovne tvornice zbog sumnje da je proslijedio tajne vojne informacije Ukrajini, izvijestile su u utorak ruske novinske agencije pozivajući se na saveznu sigurnosnu agenciju FSB.

FSB je rekao da je muškarac osumnjičen da je fotografirao opremu iz ruskih borbenih aviona i poslao ih ukrajinskom državljaninu koji je radio u ukrajinskoj zrakoplovnoj tvornici, prema izvještajima.

Reuters javlja da je FSB rekao da je otvorio slučaj izdaje protiv osumnjičenog.

09.25 Ministar odbrane Ukrajine Dmitrij Kuleba: “Nakon protuofenzive Oružanih snaga ne treba sumnjati da Ukrajina može poraziti Rusiju”.

08.30 Ukrajinska vojska kaže da je most Antonivskij preko rijeke Dnjepar u blizini okupiranog Hersona sada neupotrebljiv za rusku vojsku, javlja Kyiv Independent.

Južno operativno zapovjedništvo Ukrajine također je izvijestilo da su ukrajinske snage uništile jedan tenk, pet haubica 152 mm, uključujući jednu haubicu Msta-B i jednu Msta-S, te 12 jedinica oklopnih vozila, među ostalom ruskom vojnom opremom. 59 ruskih vojnika je ubijeno, saopćilo je zapovjedništvo.

08.00 Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Ukrajine Oleksij Danilov na Twitteru je komentirao prijetnje Dmitrija Medvedeva. Poručio mu je neka počne tražiti bunker u koji će se sakriti.

07.30 Dnevno se na oslobođenim područjima zabilježi i do 200 ratnih zločina Rusa, javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










07.00 Oružane snage Ukrajine odbile napade neprijatelja na području sedam naselja na istočnom bojištu. Ukrajinska vojska je uspješno odbila neprijateljske napade na područjima naselja Zajcevo, Bahmut, Bahmutske, Krasnohorivka, Vodjane, Bezimenne i Novohrihorivka, javljaju ukrajinski mediji.

06.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su ukrajinske snage sada vratile više od 6.000 kvadratnih kilometara koji su bili pod ruskom kontrolom, na istoku i jugu.

U svom kasnom videoobraćanju u ponedjeljak predsjednik Zelenski je rekao: “Od početka septembra do danas naši ratnici su već oslobodili više od 6.000 kvadratnih kilometara teritorija Ukrajine – na istoku i jugu. Kretanje naših trupa se nastavlja.”

Zelenski je zahvalio nekoliko ukrajinskih brigada koje su sudjelovale u protuofenzivi opisujući njihove borce kao “prave heroje”. Nije detaljnije govorio o tome koji su još gradovi i sela oslobođeni.

05.00 Rusija je priznala da je izgubila ključne gradove u sjeveroistočnoj regiji Harkiv, a neki analitičari ovo vide kao prijelomni trenutak u ratu. Moskva svoje povlačenje trupa iz ove regije posljednjih dana opisuje kao pregrupiranje s ciljem fokusiranja na regije Luhansk i Donjeck na istoku Ukrajine, no ta je tvrdnja ismijana čak i u Rusiji.

Gradski zastupnici iz 18 okruga Moskve i Sankt-Peterburga potpisali su izjavu za javnost u kojoj zahtijevaju da Vladimir Putin podnese ostavku.

“Mi, općinski zastupnici Rusije, vjerujemo da postupci predsjednika V. Putina štete budućnosti Rusije i njezinih građana. Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije!” stoji u izjavi.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ðoković čestitao Alkarazu: Karlose, neverovatna partija

Ðoković čestitao Alkarazu: Karlose, neverovatna partija

Beskamatna kreditna linija Ministarstva privrede KS za mala, mikro i srednja preduzeća

Beskamatna kreditna linija Ministarstva privrede KS za mala, mikro i srednja preduzeća