in

Beskamatna kreditna linija Ministarstva privrede KS za mala, mikro i srednja preduzeća

Slatka-Tajna.Eu

Tokom prošle sedmice BBI i UniCredit banka također su objavile javne pozive, čime je sa ovim današnjim cjelokupan iznos od 100 miliona KM sa pozicije Ministarstva privrede dostupan privrednicima s područja KS.

“Očekujemo da će ova kreditna linija pospješiti rast i unaprijediti poslovne aktivnosti, otvoriti nova radna mjesta, te proširiti proizvodne procese u našim kompanijama. Kada se saberu svi naši programi podrške i poticaja koje smo realizirali u toku 2021. i koje realiziramo ove godine, mi smo uložili u privredu oko 300 miliona KM”, istakao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Iako je prošla godina bila u znaku stabilizacije poslovanja, ministar dodaje da je privreda Kantona zabilježila dobre rezultate. Ukupan prihod svih kompanija u FBiH  u 2021. godini iznosio je 55,3 milijardi KM, od čega su 20,3 milijardi KM prihodi kompanija s područja KS.

“Također,  kompanije iz Kantona Sarajevo prednjače i po broju zaposlenih i po dobiti, tako da se nadamo da će Kanton nastaviti trend pozitivnog privrednog razvoja i u ovoj godini. Očekujemo da će veliki udio u tome imati i ova beskamatna kreditna sredstva, kao i da će banke realizirati cjelokupan iznos od 100 miliona već do proljeća naredne godine”, istakao je ministar Delić.

Podsjećamo, poticajna kreditna sredstva finansiranja namijenjena su malim, mikro i srednjim preduzećima za osiguranje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije, kao i finansiranja nabavki trajnih obrtnih sredstava.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Javni poziv i zahtjev za odobrenje finansiranja dostupni su na web stranici Ministarstva privrede na linku.

Podnošenje zahtjeva moguće je, osim uobičajenog, i u online formi na adresi: kreditna.linija@asa-banka.ba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Zastrašujući gubici ruske vojske na južnom bojištu, poruka Medvedevu iz Ukrajine – ‘Traži bunker u koji ćeš se sakriti…’

JEDAN POZIV ODREDIO JE KARIJERU ZDRAVKA ČOLIĆA: Ovako je Kornelije Kovač govorio o pjevaču