in

Pešić: Ne postoji samo jedan razlog za poraz

Pešić: Ne postoji samo jedan razlog za poraz
Slatka-Tajna.Eu
Pešić: Ne postoji samo jedan razlog za poraz

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić priznao je da je Italija odigrala izvanredan meč u osmini finala Evropskog prvenstva u Berlinu.

Srbija je završila učešće na EP porazom od Italije 94:86 u osmini finala EP.

“Italija je odigrala izvanredno, bili su sveži, pre svega je odlučila fizika. Ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz ove pripreme, to do sada nisam, jer nije ni potrebno. Ako bih počeo na tu temu, rekli biste da tražimo izgovore. Mnogo igrača je ispalo iz tima tokom priprema, imali smo povrede, bolesti, neki su se vratili, neki ne. Kada dođe ovakva jedna utakmica, nemamo prava da kažemo da ćemo sigurno da dobijemo tu utakmicu”, rekao je Pešić, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

On je istakao da će po povratku u Srbiju uraditi analizu šta je moglo bolje da se uradi.

“Moramo da budemo optimisti i da kvalitet pokažemo na terenu, kada smo u dobrom fizičkom stanju možemo da svima da igramo. To smo pokazali protiv Turaka u Turskoj, ili protiv Grka kod nas. Bilo je dosta dobrih utakmica… Nikola Milutinov je na svežinu odigrao izvanredno protiv Poljaka, ali za neki kontinuitet, deset dana nije trenirao, bio je pod temperaturom, pa Vanja Marinković i tako dalje… Ne tražim izgovore, analiziraćemo šta smo mogli bolje da uradimo”, dodao je Pešić.

Selektor je rekao da su Italijani imali previše otvorenih šuteva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ne bih rekao da su igrali kao prošlog leta u Beogradu, bilo je sasvim drugačije… Za kontinuitet u igri potreban je kontinuitet u odbrani. Imali su previše otvorenih šuteva i podigli su samopouzdanje, nama je bilo dosta teško. Naša igra se ne svodi samo na odbranu, ali je to baza za ono što se dešava u napadu. Izgubili smo strpljenje u napadu, promašili smo neke šuteve koje inače pogađamo, ali ne postoji samo jedan razlog za poraz u ovakvim utakmicama, odlučuje nekoliko stvari”, istakao je selektor Srbije.

Pešić kaže da je svi razočarani i tužni poslije poraza od Italijana.

Mora to sve sad da se analizira, tek se završila utakmica, da vidimo šta smo dobro uradili, šta nismo. Svi smo razočarani, tužni, to je košarka… Mi smo prava ekipa, večeras nismo bili pobednici, ali verujem u ove momke, pokazali su izvanredan odnos prema reprezentaciji, prema svakom treningu i saradnji koju smo imali. Fantastična grupa momaka i meni je bilo ogromno zadovoljstvo. Imamo odličan tim, dosta smo napredovali, igrali smo dobru košarku… Kada ovako izgubite i ne prođete dalje, svi su razočarani. Uveren sam da imamo dobre igrače, posebno ovi ovde, još neki koji nisu sa nama, videćemo… Ovo je samo jedna utakmica…”, zaključio je Pešić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bivši reprezentativac Rusije: Ne smijemo se ponižavati i spuštati na nivo BiH

Bivši reprezentativac Rusije: Ne smijemo se ponižavati i spuštati na nivo BiH

Gosti iz Osijeka kod lutkara u Mostaru

Gosti iz Osijeka kod lutkara u Mostaru