in

STREET ART RITUAL: Vanja Solaković – Vax ispred Vječne vatre

Slatka-Tajna.Eu

Umjetnički performans “Street Art Ritual se održao ispred Vječne vatre u Sarajevu,

Ovaj jedinstveni performans se sastojao od kombinacije muzičke izvedbe, performansa i izložbe skulpture „Totem“ magistra kiparstva Vanje Solakovića – VAX poznatijeg u javnosti i kao frontmena alternativnog sarajevskog rok benda Činčila, sa kojim također kombinuje vizualnu umjetnost i zvuk.

Ideja ovog konceptualnog performansa je bila aktivno umjetničko djelovanje na ulicama grada Sarajeva, tačnije umjetnik je težio da svoj rad iznese u javni prostor.

da djeluje izvan klasičnog koncepta izlaganja unutar galerijskih prostorija. Cilj je bio pored izlaganja i predstavljanja umjetničkog rada publici i educiranje građana u oblasti umjetnosti, budući da se rad iznošenjem na ulice približava i onoj publici čije interesovanje nije bazirano na umjetnosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


„Street Art Ritual“ je bio jedinstveni izražaj i tema koju istražuje već duži period, glavni koncept je tema rituala, i važnost ritualnog čina unutar umjetničkog izražaja, a i izvan njega.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GOTOVO NIKO NE ZNA OVO O NJEMU Dino Merlin skoro četiri decenije krije tajnu, a sada su isplivali detalji u javnost! – Senzacija

Albonu se upalilo slijepo crijevo, ništa od utrke