Categories: Sport

Barcelona ubjedljivo pobijedila u Cadizu, utakmicu obilježile užasne scene na tribinama

Barcelona je nastavila odličnu seriju i došla je do nove pobjede, a Xavi Hernandez je iskoristio priliku da odmori većinu prvotimaca pred okršaj protiv Bayerna koji očekuje Barcu već u utorak.

Cadiz je pružio jako dobar otpor u prvom poluvremenu, ali je Barcelona u drugom dijelu ubacila u veću brzinu i uspjela je na kraju do dođe do pobjede i nova tri boda.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Barcelona je prvu veliku šansu imala već u desetoj minuti kada je Gavi nakon sjajnog prodora dodao loptu Raphinhi koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je stativa spasila domaće.

Novu priliku gosti su imali u 22. minuti. Ponovo je u šansi bio Raphinha koji je natrčao na jednu odbijeno loptu, no poslao ju je preko gola Cadiza.

Gosti ponovo prijete u 35. minuti. Nakon kornera lopta je došla do Memphisa Depayja koji sa svega nekoliko metara nije uspio da pogodi gol Cadiza, te je šutirao dosta loše pored gola.

Barcelona je u nastavku utakmice ubacila u veću brzinu i slomila je otpor Cadiza. Katalonci su zaigrali dosta bolje iako je Cadiz prijetio na samom startu drugo dijela.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Domaći su u 53. minuti imali veliku šansu preko San Emeterija koji je s nekoliko metara šutirao visoko preko gola Ter Stegena.

Već u narednoj akciji Barcelona je to žestoko kaznila i povela je sa 1:0. Raphinha i Gavi su sjajno kombinovali po desnoj strani, a na kraju lopta dolazi do De Jonga koji lagano matira Ledesmu za vodstvo Barce.

Nakon toga Xavi je na teren poslao Lewandowskog, a poljskom napadaču bilo je dovoljno svega osam minuta da postigne pogodak.

Lewandowski je u 65. minuti postavio konačnih 2:0 za Barcelonu nakon što je natrčao na odbijenu loptu koju je prije toga Ledesma odbranio nakon pokušaja De Jonga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







I kada su svi očekivali kraj i pobjedu Barcelone meč je prekinut. Sudija je prekinuo meč nakon što je jednom od navijača na tribini pozlilo i trebala mu je hitna ljekarske pomoć.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ljekari su se borili za život ovog navijača i sve je trajalo preko pola sata, a prve informacije kažu da su ga uspjeli spasiti i stabilizovati, te da je on prebačen u bolnicu gdje će se nastaviti brinuti o njemu.



Utakmica će biti nastavljena

Igrači Cadiza herojski reagovali nakon što je pozlilo navijaču, ljekari mu se i dalje bore za život



Igrači su sve s terena pratili i molili se za ovog navijača, a potom ih je sudija poslao u svlačionici. No, skoro sat vremena kasnije utakmica je nastavljena u 81. minuti, a Barcelona je uspjela postići još dva gola.

Prvo je u 86. minuti Ansu Fati pogodio za 3:0 nakon asistencije Lewandowskog, a konačnih 4:0 za Barcelonu postavio je Ousmane Dembele u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Barcelona je preuzela lidersku poziciju u La Ligi sa 13 bodova, dok Real Madrid ima bod i utakmicu manje u odnosu na ljutog rivala. Cadiz je posljednji na tabeli i jedini tim koji još uvijek nije osvojio niti jedan jedini bod.

Redakcija

Recent Posts

GOTOVO JE: BHRT ispunio obećanje, jutros, umjesto programa na Federalnoj televiziji, emitira se…

Jutros nema programa na Federalnoj televiziji. Umjesto jutarnjeg programa emitira se testna slika. Jasno je…

46 minuta ago

Bivši grend slem šampion ide u penziju u 30. godini

Povrede su definitivno učinile svoje - Dominik Tim je navodno odlučio da se penzioniše u…

59 minuta ago

Njoke iz rerne

Isprobajte recept za ukusne njoke. SASTOJCI: 500 g njoka (od spanaća) 150 g svježeg špinata…

1 sat ago

Bećirović poručio njemačkom kancelaru da je većina građana BiH orjentisana ka EU, a ne prema Rusiji

Skoro 80 posto građana Bosne i Hercegovine žele u Evropsku uniju (EU) i u Sjevernoatlanski…

3 sata ago

Drama u Podgorici: Budućnost srušila Partizan

Košarkaši Budućnosti pobijedili su u svojoj dvorani "Morača" ekipu Partizana rezultatom 74:73.

3 sata ago

Službeno otvoren Dalmatia Tower u Splitu

Dalmatia TowerFoto: Miroslav Lelas / ReutersNajviša građevina u Hrvatskoj - splitski Dalmatia Tower, službeno je…

5 sati ago