in

Prekinut koalicijski sporazum s Možemo, ali suradnja ide dalje

Prekinut koalicijski sporazum s Možemo, ali suradnja ide dalje
Slatka-Tajna.Eu
Prekinut koalicijski sporazum s Možemo, ali suradnja ide dalje

Joško Klisović

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja, ona ide dalje. Zagrebački SDP pregovarat će o novom obliku suradnje s Možemo, potvrdio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Klisović je to izjavio novinarima uoči 9. Izvještajno-tematske konvencije SDP-a, koja se održava pod nazivom “Zaokružimo plaće”.

Upitan da objasni kako to da je prekinut koalicijski sporazum, a koalicijska suradnja ide dalje, Klisović je odgovorio kako to “itekako ide jedno s drugim” jer se u zaključcima navodi da će se razgovarati o novom sporazumu i poručio da Zagreb ne čekaju prijevremeni izbori.   

Također je na pitanje znači li to da je on i dalje predsjednik zagrebačke Gradske skupštine odgovorio – naravno. 

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nije htio o tome razgovarati s novinarima. Na pitanje ima li koalicije i dalje u Zagrebu samo je kratko odgovorio: “Slušajte konvenciju, sve će biti o koaliciji”.

Na konvenciji će SDP predložiti polazne točke za reformu radnog zakonodavstva, kako bi se uskladilo s tehnološkim napretkom i novim modelima rada, ali i unaprijedila zaštita radnika i njihovih prava.

Iz Možemo neslužbeno poručuju kako nisu očekivali takvu odluku zagrebačkog SDP-a, pa danas neće ništa komentirati, već će o tome prvo razgovarati unutar platforme.

Grbin: Zagrebački SDP pregovarat će o novom obliku suradnje s Možemo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da je zagrebačka Gradska organizacija SDP-a odlučila raskinuti postojeći oblik suradnje s koalicijskim partnerom platformom Možemo, te da će s tim partnerom pregovarati o novom obliku suradnje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Gradska organizacija je donijela odluku kojom raskida postojeći oblik suradnje i s partnerom prelazi u pregovore oko novog oblika. Naravno da ćemo o tome razgovarati u stranci i naravno da se ono što se radi na razini Zagreba reflektira na čitavu Hrvatsku, rekao je Grbin novinarima na 9. Izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a pod nazivom “Zaokružimo plaće”.

Predstoje razgovori s partnerom, platformom Možemo, nakon kojih će se vidjeti u kojem smjeru će ići suradnja u budućnosti.

– Dok taj smjer zajedno s partnerom ne definiramo, bilo bi neozbiljno davati bilo kakve daljnje odgovore. Kada razgovor s partnerom rezultira određenim odlukama, o njima ćemo vas i obavijestiti, poručio je predsjednik SDP-a. Gradska organizacija predstavlja SDP, ali SDP nije federacija lokalnih organizacija nego svih nas, istaknuo je pritom Grbin.

Također je rekao da na stranačkoj konvenciji govore o politikama kojima će se SDP baviti u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, ali i na svim razinama na kojima djeluju, od općina do županijskih skupština.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Breskva: Sočna baršunasta voćka

Breskva: Sočna baršunasta voćka

Borac želi tri boda, Osim među stative morao poslati mladog debitanta

Borac želi tri boda, Osim među stative morao poslati mladog debitanta