in

Povukla se voda sa svih kritičnih mjesta, sanirane najveće štete

Povukla se voda sa svih kritičnih mjesta, sanirane najveće štete
Slatka-Tajna.Eu
Povukla se voda sa svih kritičnih mjesta, sanirane najveće štete

Nevrijeme u Pločama

Foto: Dnevnik / HRT

Grmljavinsko nevrijeme koje je jutros pogodilo neretvansko područje napravilo je štetu u Pločama i okolnim naseljima. Prema podacima državnog hidrometeorološkog zavoda na tom je području palo oko 200 litara kiše po četvornom metru. Nevrijeme netipično za ovo doba godine za sada nije izazvalo veću štetu na poljoprivrednim nasadima, no i to će se u idućim danima detaljnije utvrditi. 

Reporterka HTV-a Matea Delija javila se iz Ploča u Dnevnik te rekla kako je trenutno bolja situacija od jutrošnje jer se povukla voda sa svih kritičnih mjesta i sanirale su se najveće štete koje su bile.

Ljudi još uvijek zovu i prijavljuju štete na svojim područjima. Delija je razgovarla s zapovjednikom JVP-a Ploče Edom Barbirom koji je rekao da je sve krenulo u ranim jutarnjim satima uslijed olujnog nevremena i nezapamćenih količina kiše na području grada Ploča.

– Počeli smo zaprimati dojave građana o poplavama u stambenim i gospodarskim objektima. Dežurna smjena je odmah izašla na intervenciju i djelatnici iz pripravnosti. Ukupno su odrađene 23 intervencije gdje je sudjelovalo 12 vatrogasaca uz upotrebu četiri vatrogasna vozila, rekao je.

Naglasio je kako se nadaju da neće biti toliko obilne padaline i da neće nanijeti dodatnu štetu građanima koji su već pretrpjeli ogromne štete.

– Ako bude potrebe JVP grada Ploče će sa svojim raspoloživim resursima dati odgovor u zaštiti građana i njihove imovine, zaključio je.

Stanovnici Ploča i okolnih naselja kažu da ne pamte ovako obilnu kišu, javila je iz Ploča Matea Delija. Grmljavinsko nevrijeme već je sinoć počelo nanositi štetu na nekim poslovnim objektima, a kiša, odnosno oborinske vode stvorile su probleme. Najveća šteta za sada je zabilježena u nasilju Stablina, gdje je voda došla do podrumskih prostorija, do obiteljskih kuća i do automobila. Cesta je pod vodom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gradske službe od jutros su zaprimile mnogo poziva. Šteta se tek utvrđuje. Sve su službe na terenu. Vatrogasci ispumpavaju vodu gdje je potrebno, a stanovnici se boje najavljene kiše u drugom dijelu dana koja bi mogla stvoriti dodatne probleme.

Za sada, ako bude utvrđeno više od 20 posto štete, na ovom području bit će proglašena elementarna nepogoda, javila je Matea Delija.

– Imamo trgovinu i bravarsku radionicu u kojoj je sinoć, nažalost, sve stradalo – od aparature, mašina, aparata, voda je bila do pola metra. Jutros nismo mogli pristupiti uopće, a ne možemo ni raditi. Mislim da su krivi putevi koji su iza nas prokopani, oborinske vode, jer se to dosad nikad nije dešavalo. Da smo znali, došli bismo da to spasimo, rekla je Marina Bošnjak iz Ploča.

Ivica Puljan snimio je munje iznad Metkovića:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mali trikovi za jesenje uređenje doma

Mali trikovi za jesenje uređenje doma

Ahmedhodžić: Šokiran sam, imam druga iz Ukrajine i baš sam se razočarao

Ahmedhodžić: Šokiran sam, imam druga iz Ukrajine i baš sam se razočarao