in

5 pravila koja će vas spasiti muka uređenja dnevne sobe

5 pravila koja će vas spasiti muka uređenja dnevne sobe
Slatka-Tajna.Eu

Dnevna soba je centralni dio svakog domaćinstva i veoma često je jedina stvar koju gosti zapamte u vašoj kući.

Da bi vam olakšali posao prilikom dekorisanja iste, u nastavku teksta vam dajemo par univerzalnih savjeta za stilizovanje prostora sa kojima sigurno nećete omašiti.

1. Pod je najbitniji

Boja parketa, pločica i tepiha može drastično da utiče na izgled cijele prostorije. Preporučujemo da uzmete u obzir nekoliko faktora: tamni podovi djeluju otmenije, ali su i komplikovaniji za održavanje budući da se na njima vidi svaka trunka prašine. Slična stvar je i sa svetlim tepisima. Klasičan parket može izgledati nevjerovatno elegantno ako se odlučite za visoki sjaj. Isto tako i mat podovi imaju svoj šarm. Sve su to detalji na koje treba obratiti pažnju da bi se postavila dobra osnova za ostatak dnevne sobe.

2. Namještaj koji odgovara vašem načinu života

Kada je u pitanju sjedenje u dnevnoj sobi, razmislite o svim načinima na koje ćete je koristiti: Da li volite da se zabavljate i često primate goste? Da li uživate da se zavalite na kauč i gledate tv ili to pak pre radite iz fotelje? Kako god, napravite opcije za sjedenje koje odgovaraju načinu na koji najčešće provodite vreme, a zatim se bacite u potragu za udobnom garniturom ili stilskom sofom.

3. Televizor prave veličine

Veličina vašeg televizora treba da zavisi od toga koliko daleko sjedite od ekrana i koliko želite da vaše iskustvo gledanja bude sveobuhvatno. Zahvaljujući velikom napretku u tehnologiji, rezoluciji i pozadinskom osvjetljenju kod brendova poput Hisense, možemo da sjedimo bliže našim televizorima nego ikada ranije a da slika ne gubi na kvalitetu. Ipak, imajte na umu da je i dalje važno da kupite televizor odgovarajuće veličine za prostoriju u kojoj ćete ga gledati jer veliki ekran u maloj prostoriji i dalje može biti jednostavno previše, posebno za vaše oči.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










4. Učinite prostor prijatnijim uz pomoć biljaka

Zelenilo u dnevnoj sobi nikada nije loš izbor, a svi oblici su dobrodošli! Unesite spoljašnjost unutra tako što ćete postaviti biljke i drveće širom stana za neočekivanu, ali svežu i živahnu energiju. Najzahvalnije kućne biljke su fikus elastika, bendžamin, sanseverija, zamija, kao i razni filodendroni. Posljednjih godina veoma popularne su postale i rajske ptice, odnosno strelicije, koje će vašem domu dati dašak kolonijalnog stila.

5. Uvedite slojnu rasvjetu za svako raspoloženje

Postavite različite slojeve svjetla u dnevnoj sobi i igrajte se sa njim! Nemojte se oslanjati samo na jedan centralni izvor svjetlosti – uzmite u obzir gornja svjetla, zidne lampe i podne lampe da bi vaša dnevna soba zaista zablistala. Svakako ne želite istu rasvjetu kada gledate film, kada vam dođu prijatelji na piće ili kada spremate stan. Više slojeva svetlosti zadovoljiće različite prilike i raspoloženja.

(b92)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Švedski mediji prenijeli izjavu Pjanića za Sportske.ba

Švedski mediji prenijeli izjavu Pjanića za Sportske.ba

ALARMANTE VIJESTI: U toku su hakerski napadi na službenu stranicu Parlamentarne skupštine BiH!

ALARMANTE VIJESTI: U toku su hakerski napadi na službenu stranicu Parlamentarne skupštine BiH!