in

ZLA KOB VUKOTIĆA: Prije tri godine otac vođe škaljaraca, koji je večeras ubijen u Turskoj, surovo likvidiran ispred kuće u Kotoru

ZLA KOB VUKOTIĆA: Prije tri godine otac vođe škaljaraca, koji je večeras ubijen u Turskoj, surovo likvidiran ispred kuće u Kotoru
Slatka-Tajna.Eu
ZLA KOB VUKOTIĆA: Prije tri godine otac vođe škaljaraca, koji je večeras ubijen u Turskoj, surovo likvidiran ispred kuće u Kotoru

Večeras je kako se nezvanično saznaje u Turskoj ubijen vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, piše Kurir.

Prije tri godine u naselju Dobrota u Kotoru likvidiran je njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69). Vjeruje se da je ubijen iz osvete jer su Jovan i Igor Vukotić označeni kao navodne vođe “škaljarskog klana” iz Crne Gore. Likvidacija najstarijeg Vukotića i dalje nerasvijetljena.

Nepoznati napadač, sa kačketom na glavi je 20. aprila 2019. godine, u večernjim satima, prišao Vukotiću ispred porodičnih apartmana u Dobroti i u njega ispalio više hitaca, nakon čega je pobjegao.

Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmjerili ka “kavačkom klanu”, čiji su pripadnici već šest godina u krvavom ratu sa “škaljarcima”, a u međusobnim obračunima dvije zavađene kriminalne grupe, čini se, izgubile su sve kodekse.

– Policija je za 48 sati od ubistva Veselina Vukotića, privela i saslušala čak 26 pripadnika “kavačkog klana”, ali niko nije zadržan, niti procesuiran – podsjeća izvor i dodaje da je tamošnja policija istragu vodila u dva pravca, a da su oba povezana sa suparničkom ekipom.

– Prvi je navodno osveta za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, jednog od vođa “kavačkog klana”. Naime, istražitelji terete Jovana Vukotića da je 23. maja 2016. iz kola pucao na Zvicerovu, koja je prošla bez ikakvih povreda, a da je sa njim u kolima tada bio i Veselin Vukotić. Drugi pravac istrage vodio je ka porodici Roganović, čiji su članovi označeni kao visokopozicionirani pripadnici “kavačkog klana”. Sumnjalo se da je Vukotić likvidiran iz osvete za likvidaciju Vladmira Roganovića (32) nekoliko mjeseci ranije u Beču – objašnjava izvor.

Podsjetimo, Jovan Vikotić je negirao navode optužnice da je prije četiri godine pucao na Tamaru Zvicer, a za to je crnogorskom Državnom tužilaštvu ponudio i materijalne dokaze – video-snimke koji navodno dokazuju da je u to vrijeme bio van Crne Gore. Ono što jeste sigurno je to da je Vukotića ubio profesionalni ubica. On mu je 20. aprila 2019. oko 20.45 sati prišao dok je izlazio iz svog blindiranog “audija”, kojeg je parkirao ispred porodičnih apartmana. Napadač je tada prešao ulicu, prišao žrtvi i u njega ispalio osam metaka, najvjerovatnije iz poluautomatskog oružja. Potom se pješaka udaljio, a vjeruje se da ga je u blizini čekao automobil za bjekstvo. Za sobom nije ostavio tragove. Kamere sa Vukotićevih apartmana navodno su snimile egzekuciju, ali istražitelje ni to nije dovelo do ubice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sinovi ubijenog Vukotića su u trenutku njegovog smaknuća bili na dvije različite strane – Jovan u zatvoru u Beogradu zbog falsifikovanja dokumenata, a Igor u bjekstvu, gdje se i dan danas nalazi. U međuvremenu, Jovan je izručen Crnoj Gori zbog tri pokušaja ubistva 2016. godine u Kotoru. Inače, rat „kavačkog” i „škaljarskog klana”, počeo je 2014. godine pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrijednog tovara droge pocijepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dijela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno preko 40 života.

Oko za oko, zub za zub

Najavljivali osvetu preko umrlica?

Pripadnici zaraćenih klanova su, kako to istražitelji sumnjaju, krvave likvidacije i osvete najavljivali u čituljama. Tako je nakon ubistva Vladimira Roganovića u Beču u crnogorskoj štampi osvanula oproštajna poruka sa rečima: “Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide”.

Sumnjalo se da je autor ovih reči za “manekena i lisicu” smatrao braću Vukotić, te da im je na ovaj način uputio poruku. Četiri meseca kasnije ubijen je otac braće Vukotić, a oni su u poslednjoj poruci, upućenoj svom ocu napisali: “Tvoja smrt probudila je ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog žiota, a život je prolazan”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vicevi Klali Mujo I Haso Kravu Smijesno Komedija Humor Zabava Vicevi Do Suza😂

Vicevi Klali Mujo I Haso Kravu Smijesno Komedija Humor Zabava Vicevi Do Suza😂

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna