in

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna
Slatka-Tajna.Eu
Utakmica protiv Italije će biti zahtevna

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić čestitao je igračima na pobjedi protiv Poljske u meču petog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Srbija je pobijedila Poljsku 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) i tako sa svih pet pobjeda završila takmičenje u Grupi D. Srbija je prva na tabeli i u osmini finala će u nedjelju igrati protiv Italije, koja je bila četvrtoplasirana u grupi C.

“Dve važne stvari – energija i odličan stav. Svaka čast mojim igračima. Doneli su energiju od samog starta i odličnu koncentraciju, napravili su dobre odluke u odbrani. Ako imate ovakvu koncentraciju od početka meča, možete da napravite prednost u tranziciji. To je razlog zbog kojeg smo završili prvih 20 minuta sa 70 odsto šuta. Važno je što je Nikola Milutinov ponovo sa nama. Treba mu vremena, ali je još jednom pokazao da je sa koncentracijom i stavom sve moguće”, istakao je Pešić na konferenciji za novinare.

On je rekao da će pokušati da do meča sa Italijanima uigra Nikolu Milutinova i Vanju Marinkovića.

“Već sam rekao da su dve najvažnije stvari energija koju smo doneli i odnos prema igri. To je ono što je bilo potrebno ne samo da se dobije utakmica, nego i da se zadrži fokus na stvarima nad kojima treniramo i pričamo. Te odluke koje smo donosili u odbrani su zaista bile dobre. Odgovorili smo njihovoj fizici. Nametnuli smo se našom odbranom, a onda sve izgleda jednostavnije. Nadamo se da ćemo u naredna dva dana Nikolu i Vanju da vratimo u ritam. Utakmica protiv Italije će biti zahtevna, koja će biti potrebna da zadržimo fokus i odbranu koju smo imali. Za svakoga je teško, a za nas je lako u napadu da pronalazimo dobra rešenja”, istakao je selektor Srbije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pešić je prije 20 godina sa selekcijom Jugoslavije osvojio SP u Indijanapolisu.

“Da me niste podsetili, verovatno se ne bih ni setio, ali je to naravno jedan od događaja koji su mene još više motivisali da i dalje radim. Osvojili smo zlatnu medalju, a sa druge strane su bili Nemci koju su osvojili bronzu, a tu je bio i moj sin Marko. To je bio fantastičan osecaj. Tada sam pitao sebe, šta bi ti još želeo u životu da uradiš? Tada me je brat zvao i rekao “Idi u penziju”, zaključio je Pešić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZLA KOB VUKOTIĆA: Prije tri godine otac vođe škaljaraca, koji je večeras ubijen u Turskoj, surovo likvidiran ispred kuće u Kotoru

ZLA KOB VUKOTIĆA: Prije tri godine otac vođe škaljaraca, koji je večeras ubijen u Turskoj, surovo likvidiran ispred kuće u Kotoru

Muškarac preživio napad medvjeda

Muškarac preživio napad medvjeda